مشاوره حقوقی رایگان - صلح نامه

با عرض سلام
پدر من چند ماه قبل از فوت صلح نامه ای را تایپ کردند و در ان سه دانگ خانه ای که به نام خودشان بوده به مادرم صلح کردند و همچنین چند مغازه که دارایی ایشان بوده است از انجایی که پدرم سکته مغزی کرده بودند چند بار و امضاهای ایشان شبیه به هم نمیشد یک مهر ساخته بودند که پای همه برگه های صلح نامه ایم مهر را زدند و مادرم هم چون بیسواد هستند دارای مهر هستند که به جای امضاء استفاده می کنند ضمنا سه دانگ خانه پدری هم به صورت سند ثبتی به نام مادرم است ما دو خواهر هیچ ادعایی نسبت به مواردی که پدرم به مادرم متتقل کرده با صلح نامه نداریم برادرم دادخواست توقیف اموال پدرم را داده است و مادرم صلح نامه ها را به دادگاه ارائه کرده است ضمنا دو نفر از دوستان پدرم در زمان عقد صلح حضور داشته اند و صلح نامه را امضاء کرده اند هر دو شاهد هم مرد هستند آیا با توجه به اینکه پدرم بیمار بوده اند و امضاء نکرده اند و مهر اسم خودشان را در صلح نامه زده اند و مادرم هم مهر کرده و شهود هم امضاء کرده اند این صلح نامه معتبر است و قاضی رای به نفع مادرم صادر خواهد کرد یا خیر
با تشکر

پاسخ ها :

حسن  اربابي  مطلق

جناب آقای حسن اربابي مطلق :

با سلام
اول اینکه باید بدانیم دادخواستی که برادرتان داده تحت چه عنوانی است و خواسته اش چیست
دوم اینکه صرف ارائه صلح نامه در دادگاه مشکل حل نخواهد شد مادر شما باید تحت عنوان دادخواست متقابل به طرفیت بقیه ورثه دادخواست تنفیذ صلح نامه را در همان دادگاه مطرح تا همزمان با دعوای برادرتان رسیدگی شود

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
به نظر بنده صلحنامه ای که اثر انگشت و امضاء ندارد اعتبار ندارد و برای دادگاه شبهه پیش میاد که شاید بعد از فوت صلحنامه تنظیم شد و امضاء شهود نیز اخذ شده است .
از طرفی صلحنامه عادی نیاز به تنفیذ دارد و مادرتان باید دادخواست تقابل تنفیذ صلحنامه باید می داد.