مشاوره حقوقی رایگان - ابطال فک رهن

سلام
در دعوای مالکیت ملک در رهن بانک که توسط دادگاه توقیف هم شده است خریدار با وکالت بلاعزل ملک مذکور اقدام به پرداخت مانده بدهی بانک جهت فک رهن ملک کرده است.

در واقع با زرنگی خواسته است ابتدا ملک را فک رهن کند بعد اعتراض ثالث نسبت به توقیف ملک و سپس دعوای اثبات وقوع بیع و الزام به سند رسمی را بدون خوانده خواندن بانک مطرح کند.

چند سوال؟
اولا فک رهن در زمان توقیف ملک اثری بر نافذ نبودن معامله دارد؟ (بانک قبلا به صورت کتبی انجام هرگونه معامله را باطل دانسته است)

ثانیا آیا میتوان درخواست ابطال فک رهن به بانک توسط مالک داده شود؟ (در قرارداد فروش اقساطی بانک که ملک در رهن بانک رفته است آمده خریدار حق انجام هیچ معامله و تنظیم وکالت نامه در مورد ملک مذکور ندارد در جایی که با وکالت نامه وام تسویه و اقدام برای فک رهن صورت گرفته است و نقض دستور خود بان
است )؟

ثالثا در سامانه ثبت من اقدام به فک رهن نمایش داده میشود اما با وجود نزدیک به یک ماه هنوز ثبت نهایی فک رهن صورت نگرفته است و علامت ضربدر قرمز رنگ در کنار ثبت نهایی صورت گرفته است ضمن آن که تایید نهایی توسط سر دفتر و تاریخ ثبت هم خالی از کاراکتر است. این به چه معناست؟

رابعا اصلا فک رهن ملک توقیفی امکان پذیر و قابل استناد در دادگاه هست یا خیر؟

تشکر

پاسخ ها :

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

1. معامله مرهون اگر نافی حق مرتهن باشد صحیح نیست و اگر با حفظ حقوق مرتهن باشد ایرادی ندارد
2. میتوانید دادخواست الزام به فک رهن بدهید
3. نسبت به مازاد ممکن است