مشاوره حقوقی رایگان - رجوع به مبذول مهریه و تبدیل شدن طلاق خلع به طلاق رجعی

با عرض سلام و احترام خدمت کارشناسان و اساتید محترم حقوقی طلاق توافقی فی ما بین زوجین در مورخ 1396/10/06 به عنوان طلاق خلع نوبت اول در دفترخانه رسمی طلاق اجرا و ثبت گردیده سه روز پس از اجرای صیغه طلاق زوجه مجددا به منزل زوج بازگشته و در ایام عده طلاق خلع در منزل زوج سکونت و زندگی داشته و زوجین همانند قبل از تاریخ وقوع طلاق با هم ارتباط زناشویی داشتند و زوجه در مورخ 1397/01/06 از زوج مطابق با گواهی صادره از مرجع پزشکی تخصصی سه ماهه بارداری بوده و جنین را در مورخ 1397/02/06 را در بیمارستان سقط نموده و زوج جهت روشن شدن وضعیت حقوقی و قانونی خود به زوجه دادخواستی تحت عنوان اثبات رجوع و الزام به ثبت واقعه رجوع را به دادگاه تسلیم نموده و همان شعبه ای که سابقا حکم بر طلاق توافقی ( خلع نوبت اول ) صادر کرده بوده پرونده رجوع را بررسی و حکم بر اثبات واقعه رجوع و الزام زوجه به حضور در دفترخانه رسمی طلاق و ثبت واقعه رجوع را صادر نموده زوجه به حکم مذکور اعتراض کرده و پرونده به دادگاه تجدید نظر ارجاع شده و طبق رای صادره مورخ 1397/07/08اعلام شده که ( با عنایت به این که طلاق به صورت خلع صادر شده و زوجه قسمتی از حقوق مالی خود از جمله نفقه ایام عده و مهریه خود را در قبال طلاق به زوج بذل نموده است و پس از طلاق و در ایام عده به مبذول رجوع نکرده است و حضور وی در منزل زوج و همبستر شدن وی با همسر سابق دلیل بر رجوع از طلاق تلقی نمی گردد و زوجه در تمامی مراحل رسیدگی منکر رجوع از طلاق شده است ) که با این استدلال حکم صادره از شعبه بدوی نقض و حکم بر بطلان دعوی زوج صادر شده است اکنون به استحضار اساتید و کارشناسان محترم می رساند مهریه زوجه یک فقره زمین مسکونی به مساحت 300 متر مربع بوده که به صورت مبایعه نامه ای به وی تملیک و واگذار شده و زوجه بعد از صدور حکم شعبه تجدید نظر دادخواستهایی را جهت الزام به تنظیم سند رسمی ملک بابت بیع نامه تنظیمی زمین مسکونی که بابت مهریه از زوج تملیک نموده بود را به شعب محترم حقوقی ارائه و تسلیم نمود که طی احکام صادره مورخ 1398/05/08 شعبه دوم حقوقی و 1400/03/09 شعبه چهارم حقوقی و 1400/06/24 شعبه پنجم دادکاه تجدید نظر برای ملک مسکونی موصوف حکم قضایی صادر و به زوجه تحویل داده شده است سئوال واضح و مشخص این است که آیا اقدامات زوجه بعد از تاریخ صدور حکم شعبه هفتم دادگاه تجدید نظر که به استناد بذل مهریه حکم صادره از شعبه بدوی را نقض نموده است و صدور احکام شعب محترم دوم و چهارم حقوقی و پنجم تجدید نظر که به موجب آن زوجه ملک را تحت تصرف و تملک و اختیار خویش قرار داده رجوع به مبذول مهریه تلقی و صیغه طلاق خلع منتفی و زوجین زن و شوهر محسوب شده و زوجه موظف است رجوع خود را به زوج همانند رای شعبه بدوی در دفتر رسمی طلاق به ثبت قانونی و رسمی برساند ؟ خواهشمند است راهنمایی بفرمایید با تشکر

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

سولات خود را مختصر مطرح کنید در غیر این صورت با وکلا تماس بگیرید