مشاوره حقوقی رایگان - تغییر نام و نام خانوادگی به تخلص ادبی خود

با سلام و خسته نباشید.
بنده حدود چندین ساله در زمینه ادبیات (شعر و داستان) فعالیت دارم و هرچند کتاب چاپی هنوز ندارم اما آثار ثبت شده دارم و در اطرافیان و برخی انجمن و پلتفرم های مجازی شناخته شدم هستم. اسم اصلی من الف و فامیلی بنده ن. هست ولی از اونجایی که تخلص ادبی خودم رو «االف.الف» یا به اختصار «الف.الف» انتخاب کردم و توی جامعه ادبی با این نام و فامیل شناخته شدم و از طرف دیگه اینکه امکان جعل، ثبت یا سوءاستفاده از آثارم توسط دیگران با استناد به اینکه نام و نام خانوادگی واقعی من الف.الف نیست و... وجود داره، قصد تغییر نام و نام خانوادگی خودم رو از الف.ن بهالف.الف - یعنی همون تلخص ادبیم - دارم.
از طرفی طبق توضیحات ثبت احوال درباره نام افراد، امکان تغییر نام مذهبی به مذهبی وجود داره و از طرف دیگه هم همچنان طبق توضیحات ثبت احوال درباره فامیلی افراد، فامیلی های منسوب مطلق ویا منسوب نسبی به مکان‌ها مجاز به تغییر هستند؛ باید این تغییر اسم و فامیل به اسم و فامیل ذکر شده مقدور باشه.
در نهایت دو سوال داشتم:
1. اینکه ایا توضیحات بالا قابل استناد و معتبر هست؟ و اگر توسط ثبت احوال رد بشه آیا قابل پیگیری از طریق دادگاه هست؟

2. هنگام مطالعه توضیحات ثبت احوال درباره فامیلی متوجه شدم که درصورت ممکن بودن تغییر فامیلی، اگر فامیلی انتخاب شده از قبل توسط کسی انتخاب شده باشه باید از اون فرد اجازه نامه گرفته بشه. از اونجایی که اصلا فامیلی «الف» در شهر، شهرستان و حتی منطقه ی استانی بنده (فارس) موجود نیست، میخواستم بدونم که این حق تقدم منحصر به کل کشور هست یا فقط محدود به همون منطقه محل زندگیه؟ یعنی حتی اگر فامیل الف در شهر دیگری از ایران هم ثبت شده باشه باید از اون شخص اجازه نامه گرفته بشه؟

باتشکر از شما، ارادتمند.

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود به اداره ثبت احوال مراجعه کنید اگر موفق نشدید باید طرح دعوا نمائید احتمال موفقیت وجود دارد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
می توانید از طریق اداره ثبت احوال پیگیری کنید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

می توانید از طریق اداره ثبت احوال پیگیری کنید.