مشاوره حقوقی رایگان - وصول چک جعلی

سلام .وقتتون بخیر .
وصول چک جعلی که در صورتیکه برگه چک جعلی نبوده، اما اطلاعات بصورت ماهرانه جعل شده باشه و حتی مهر و امضا با مهر و امضای سیستم بانک منطبق هست آیا متصدی مقصر شناخته میشه ؟
متصدی احراز هویت انجام داد و چک به تایید سیستمی و کتبی رییس بانک رسید .
اورنده چک که چک رو بنام خودش جعل کرده بود ، همون لحظه برگه واریز پر کرد و پول رو به حساب شخص دیگه ای واریز کرد . در واقع مبلغ چک رو بحساب خودش نریخت‌. به حساب شخص دیگر واریز کرد.
متاسفانه کارمند فراموش کرد ازش بخاد پشت چک رو امضا کنه .اما برگه واریز رو پر و امضا زده.
دادگاه هنوز تشکیل نشده ،
با توجه به اینکه تشخیص جعلیت چک برای شخص غیر متخصص واقعا ممکن نبوده ، ایا بخاطر عدم امضای پشت چک ممکنه کارمند مقصر باشه ؟
ایا کارمند در جبران این چک مسیولیت خواهد داشت یا فقط به دلیل تخلف بانکی که سهوا انجام شده مورد سوال قرار میگیره؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
کسی که چک وی جعل شده اگر ادعای جعل مطرح کند موضوع به کارشناسی ارجاع میشه و از طریق کارشناسی جعل قابل اثبات است.
بعد از اثبات جعل می تواند با عنوان جعل و استفاده از سند مجعول شکایت کرد.