مشاوره حقوقی رایگان - آیا تغییر سن در شناسنامه باعث تغییر شماره ملی در کارت ملی هم میشود؟

سلام

بنده متولد 1364 هستم، که بنا به دلایل شرایط جنگی در سالهای 60 پدر و مادرم برای اینکه زودتر وارد مدرسه شوم و تحصیلاتم رو در دوره ابتدایی زودتر شروع کنم و زودتر تمام کنم تا اگر مشکلی از جهت ترک شهر یا کشور ایجاد شد حداقل تحصیلات ابتدایی داشته باشم، لذا تاریخ تولد بنده رو پدرم با کمک دوست خود که رییس ثبت احوال در آن زمان بوده تغییر داده و برای سال 1362 تاریخ تولدم ثبت شده. و در ثبت احوال هیچ مدرکی در پرونده که نشان دهد چه تاریخی به دنیا آمدم هم وجود ندارد.

بنده بعد از گذشت سالها، این اواخر به دلیل مشکلاتی که گاهی دست و پاگیر میشود احساس نیاز کردم که سن خودم رو به 1364 برگردانم، برای همین وکیل گرفتم و در حال حاضر در حال طی کردن مسیر دادگاهی و قانونی هستم.

اما چند روزی هست که فکری ذهنم رو مشغول کرده که اگر من سنم تغییر کند آیا شماره ملی هم تغییر پیدا خواهد کرد؟ چون وکیلم در متن دادخواست وانمود کرده که من خواهری داشتم بزرگتر از خودم و این شناسنامه متعلق به اوست که در ابتدای تولد در روز اول فوت شده. من دوست داشتم حقیقت رو بگم به قاضی ولی وکیل موافقت نکرد و گفت قاضی باور نمیکند و رای منفی میدهد.

برای همین الان نگران هستم که اگر سنم رو تغییر دادند براساس داستانی که وکیلم سرهم کرده آیا کد ملی هم تغییر خواهد کرد؟ چون مدارک زیادی دارم که صرفا براساس همین کدملی صادر شده و در صورت تغییر قابل جبران و تعویض نیستن!

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

خیر شماره ملی همیشگی است و تغیراتی نمی کند

يارالله  ياري

جناب آقای يارالله ياري :

سلام ، در صورت اینکه درخواست تغییر سن با حفظ سایر مشخصات سجلی یعنی نام و نام خانوادگی مطرح کردید قطعا کد ملی جدید برای شما صادر می شود و کد ملی قدیم شما به عنوان فوت شده در سیستم درج می شود البته در قسمت توضیحات شناسنامه هم قید می شود که نامبرده قبلا از تاریخ تولد ...و کدملی ...استفاده می نمودند و با این تغییرات در آینده مشکلات اداری برای شا پیش خواهد آمد و در صورت اینکه دادگاه هم حکم به نفع شما صادر کنند استفاده خاصی نمی برید به نظر دعوی خود را مسترد کنید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
به نظر تغییر نمی کند
جهت اطمینان می توانید از ثبت احوال پیگیری کنید