مشاوره حقوقی رایگان - خلع ید زمین مشاعی با نسق زراعی

سلام خسته نباشید دادخواست خلع ید دادیم قاضی به استناد ماده 22 قانون مارالبیان حکم به عدم استماع داده و گفته چون سند مفروز نیست نمی توان به ماهیت دعوا ورود کردسند ما نسق زراعی هست و مشاع حالا در وقت مقرر بر اعتراض چیکار باید کردبا تشکر از زحمات شما در پاسخگویی.

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

نسق زراعی در حکم سند رسمی است و با توجه به مفروز الرعیه بودن زمینه‌ها و اینکه تقسیم بین مالکین صورت پذیرفته لذا خلع ید به نظر قابل استماع می باشد

محمود رجبی پور

جناب آقای محمود رجبی پور:

دکتر رجبی پور
درفرجه قانونی اعتراض بفرمائید

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

نسق زراعی در حکم سند رسمی است و با توجه به مفروز الرعیه بودن زمینه‌ها و اینکه تقسیم بین مالکین صورت پذیرفته لذا خلع ید به نظر قابل استماع می باشد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

مالکین مال مشاع میتوانند خلع ید بخواهند میتوانید اعتراض کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام درست است شما باید ابتدا با توجه به نسق زراعی ، دادخواست اثبات مالکیت نسبت به نسق زراعی را مطرح نمایید. و سپس دادخواست خلع ید را اقامه نمایید

یوسف حزبا

جناب آقای یوسف حزبا :

با سلام رای دادگاه درست است در آسناد مشاعی افراز نشده نمیتوان دعوی خلع ید مطرح کرد.

مهسا ستایش نیا

سرکار خانم مهسا ستایش نیا :

ر رابطه مالک و زارع امکان خلع ید از زارع وجود ندارد زیرا این امر توسط قانونگذار ممنوع گردیده است و اگر هر کسی غیر از زارع و وراث او مدعی حقی بر زمین زراعی و یا خواهان وضع ید بر آن باشد  (که امری استثنایی و خلاف قاعده است) باید از مجاری خاصی که در مقررات اصلاحات ارضی تعیین شده اقدام نماید که عنوان "خلع ید" جایی در قوانین مزبور ندارد.لذا طبق ماده 6 قانون مواد الحاقی به آیین‌نامه اصلاحات ارضی مصوب 3/مرداد/1343 کمیسیون خاص مشترک مجلسین تصویب شده در تاریخ 12/اردیبهشت/1346 مجلس شورای ملّی وقت (اگر اختلافی در تشخیص اینکه کسی زارع ملکی است که در تصرف دارد یا آنرا در تاریخ 19/دی/1340 به عنوان زارع صاحب نسق در تصرف داشته یا رابطه او با ملک براساس دیگری می‌باشد حادث شود، رفع اختلاف با توجه به تعاریف مذکور در مقررات ‎‎‎ اصلاحات ارضی مصوب 19/دی/1340 با سازمان اصلاحات ارضی است و رأی سازمان در این خصوص قاطع است، دعاوی مطروحه در محـاکم قضایی که هنـوز منتهی به صدور حکم قطعی نشده‌است تابع مقررات این ماده می‌باشد.

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
رای دادگاه صحیح بوده احتمالا حد و حدود زمین شما در مدرک شما مشخص نبوده یا در سازمان امور اراضی تقسیم نامه شما ثبت نشده به هر حال مدارک شما نیاز به بررسی دارد

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

باسلام با یک وکیل متخصص در این زمینه حضوری یا تلفنی مشورت کنید