مشاوره حقوقی رایگان - مالیات بر ارث

سلام خسته نباشید. پدرم سال 94 فوت شدن. یک خانه به ارزش 700 میلیون دارن که من و خواهرم و مادرم در ان ساکن هستیم. من هیچ اطلاعی در مورد مالیات بر ارث نداشتم. اگر الان بخواهیم خانه را برای فروش بگذاریم چه مبلغی به عنوان مالیات بر ارث باید پرداخت کنیم ؟

پاسخ ها :

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

نیاز به گفت و گو دارد از طریق پنل مشاوره تماس بگیرید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

درود شما تا کارهای مالیات را انجام ندهید قابل فروش نیست و 3 درصد

رضا  جمشيدی

جناب آقای رضا جمشيدی :

با سلام 3 درصد می باشددرصورت نیازبه راهنمایی کاملترازطریق دادراه میتوانیدتماس بگیرید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام. با توجه به اینکه ، متوفی قبل از سال 95 فوت کرده است مالیات بر ارث مشمول قانون قدیم خواهد شد
و برای تعیین مبلغ مالیات بر ارث ، میزان ترکه ، تعداد وراث ، تعیین کننده خواهد بود و. ..

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

به حوزه مالیاتی مربوطه برای مشخص شدن میزان آن مراجعه کنید

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

توجه به اینکه ، متوفی قبل از سال 95 فوت کرده است مالیات بر ارث مشمول قانون قدیم خواهد شد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

مالیات بر ارث مشمول قانون قدیم خواهد شد

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

مشمول درصدهای قانون قدیم مالیات می باشد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بادرود
پرسشگر ارجمند؛

*برای وراث طبقه اول 7.5% ارزش معاملاتی و برای وراث طبقه دوم و سوم به ترتیب 2 و 4 برابر این مقدار محاسبه می‌شود*.

قیمت گذاری ملک مسکونی که وراث به ارث برده‌اند، بر اساس ارزش معاملاتی صورت می‌گیرد. دفترچه ارزش معاملاتی دفترچه‌ای است که سالانه توسط کمیسیون تقویم املاک منتشر می‌شود. خوشبختانه *قیمت‌های تعیین شده در دفترچه از ارزش واقعی املاک مسکونی بسیار کمتر است.*

❕قانون مالیات های مستقیم

ماده 17- اموال و دارایی‌هایی که در نتیجه فوت شخص اعم از فوت واقعی یا فرضی انتقال می‌یابد، به شرح زیر مشمول مالیات است:

5- نسبت به املاک و حق واگذاری محل یک‌ و نیم (5 /1) برابر نرخهای مذکور در ماده (59) این قانون به مأخذ ارزش معاملاتی املاک و یا به مأخذ ارزش روز حق واگذاری حسب مورد، در تاریخ ثبت انتقال به نام وراث .

تبصره 2- نرخ‌های مذکور در این ماده مربوط به وراث طبقه اول است. در صورتی که وراث طبقات دوم و سوم باشند، نرخهای مذکور در این ماده به ترتیب دو و چهار برابر خواهد شد.

ماده 59- نقل و انتقال قطعی املاک به ماخذ ارزش معاملاتی و به نرخ پنج درصد (5٪) و همچنین انتقال حق واگذاری محل به ماخذ وجوه دریافتی‌ مالک یا صاحب حق و به نرخ دو درصد (2٪) در تاریخ انتقال از طرف مالکان عین یا صاحبان حق مشمول مالیات می‌باشد.….