مشاوره حقوقی رایگان - مبنای محاسبه خسارت تاخیر تادیه

با سلام و خسته نباشید
طبق نظریه مشورتی به شماره 7/1400/500 در تاریخ 1400/06/06 خسارت تأخیر تأدیه از زمان سررسید تا زمان پرداخت بر اساس شاخص سالانه بانک مرکزی تعیین می‌شود
ولی در جای دیگه این نظریه گفته شده که در زمان محاسبه خسارت باید عدد مربوط به همان ماه مبنای محاسبه قرار گیرد ، حالا سوال من از وکلای گرانقدر اینه که طبق این نظربه به چه صورتی است چون در جایی گفته شده طبق شاخص سالانه بانک مرکزی و درجای دیگه گفته شده عدد همان ماه در زمان محاسبه خسارت تاخیر تادیه ؟ ممنون میشم یکبار برای همیشه ، هم من هم خیلی از طلبکاران که حقشون خورده شده بصورت کاملا اصولی از این سردرگمی خارج کنین ، با تشکر

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اصولاً خسارت تاخیر تادیه بر اساس شاخص سالانه محاسبه می شود و در زمان شاخص و محاسبه ماه تسویه دین با ماه زمان پرداخت ملاک قرار خواهد گرفت

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

خسارت تاخیر تادیه بر اساس شاخص سالانه محاسبه می شود

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

خسارت تاخیر تادیه بر اساس شاخص سالانه محاسبه میشود

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام بر اساس آخرین شاخص تورم محاسبه می شود

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

بر اساس آخرین شاخص تورم از زمان سررسید تا زمان پرداخت محاسبه میشود

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام موضوع مربوط به مبدا خسارت تاخیر تادیه ، اختلافی است
و برای مطالبه خسارت تاخیر تادیه ، از ضامن و ظهرنویسان و صادرکننده چک ، مبدا محاسبه ، متفاوت است
و اینکه آیا در مواعد قانونی ، چک برگشت زده است یا خیر . و آیا در مواعد قانونی اقامه دعوا صورت گرفته است یا خیر
و آیا چک مشمول مرور زمان 5 ساله شده است یا خیر
در همه این موارد ، مبدا محاسبه خسارت تاخیر تادیه ، متفاوت است
ولی در همه موارد میزان خسارت تاخیر ، طبق شاخص سالانه بانک مرکزی محاسبه خواهد شد