مشاوره حقوقی رایگان - طریقه استفاده از حیاط خلوت مشاع

با سلام
ساختمان ما 10 واحد است که دو واحد طبقه اول دو عدد حیاط خلوت دارند که جزو مشاعات محسوب میشود . غیر از این دو واحد هیچ واحد دیگری به این حیاطها دسترسی ندارند. دو سال پیش یک آتش سوزی که منبع آن دقیق مشخص نشد در یکی از این حیاطها افتاد که باعث شده سنگهای دیوار آسیب ببیند. حال برای تعمیر آن چون جزو مشاعات است واحد مورد نظر میگوید که هزینه تعمیر باید بین کل واحدها تقسیم شود ولی بقیه میگویند که شما اصلا حق استفاده از مشاعات ساختمان را ندارید و کلا دچار مشکل شده ایم. سوال این است که آیا واحدهای طبقه اول حق استفاده از این حیاط خلوتها را دارند با توجه به اینکه دیگران اصلا به آن دسترسی ندارند؟ و هزینه تعمیر باید تقسیم بر 10 بشود.
سپاسگزارم

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

جز مشاعات است و همه باید هزینه سنگ کاری دیوار را بدهند

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

این حیاط ها جز مشاعات محسوب میشود و جز ملک اختصاصی شما نیست ولی چون فقط شما قادر به استفاده و رفت و امد هستید تعمیرات جهت انتفاع بر عهده خود شماست

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

باسلام هزینه مشاعات برعهده همه مالکین است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام طبق تبصره 3 ماده 4 قانون تملک آپارتمانها ، اگر حیاط به صورتی باشد که فقط یک یا چند مالک ، حق استفاده داشته باشند ، هزینه نگهداری و تعمیرات ، بر عهده فقط استفاده کنندگان است و نه همه مالکان

محدثه  مرادي قهدريجاني

سرکار خانم محدثه مرادي قهدريجاني :

سلام. هزینه مشاعات ساختمان برعهده تمام مالکین است