مشاوره حقوقی رایگان - فسخ مورد معامله بلحاظ اضافی مساحت مورد معامله

با سلام قطعه زمینی به مساحت 3000متر در قبال دریافت مبلغ 270000ت فروخته واگذار می شود به خریدار. تاریخ عقد فروشنامه 1362است. درسال 1364مجددا مبیع متراژ گرفته می شود و به فروشنده اطلاع داده می شود متراژ سی30متر اضافه مساحت روبرو است. بلحاظ اینکه خریدار آموزش و پرورش است وقصد ایجاد احداث دبستان را دارد فروشنده نسبت به سی متر چشم پوشی کرده و آنرا هبه می کند. و در این خصوص نیز تقدیر نامه هایی به فروشنده اهدا می شود در ادامه پس از احداث ساختمان آموزشی (دبستان) آموزش و پرورش از اداره ثبت اسناد و املاک تقاضای ثبت سند مالکیت را مطرح می نماید یعنی در سال 1379 پس از نقشه کشی انجام شده از طریق کارشناسان واحد ثبت متوجه می شوند. مورد معامله با بیش از نهصد متر اضافه مساحت روبرو است. موضوع به اطلاع وآگاهي فروشنده میرسد متعاقبا فروشنده مطابق ماده 16 ق ث معترض و اعتراض خود را به واحد ثبت اعلام می کند سپس در فرجه قانونی کمتر از یکماه ضمن تنظیم دادخواست گواهی یا رسید را به واحد ثبتی اعلام می کنند. این پرونده با گذشت مدت زمان سیزده سال بضرر فروشنده و به نفع خریدار صدور رای و حکم قطعی شد.!!! مختصری از متن وی حکم قطعی صادر شده عبارتست از.. دادخواست فسخ مورد معامله مطابق ماده 355ق مدنی صحیح و اعتراض وارد است اما از آنجاییکه بایع یا فروشنده زمانیکه از سی متر اضافه مساحت مورد معامله مطلع شد و در این مرحله هیچ گونه تنظیم سند مجددی فیمابین فروشنده و خریدار انجام نشد هرچند موضوع مرتبط است با ماده 415ق مدنی وقایع از خیار شرط صفت استفاده آنی نکرد لذا بر بی حقی بایع حکم قطعی صادر است. لطفا راهنمایی کنید. نه اضافی زمین رو می دهند نه پول اضافی مساحت مورد معامله رو مطابق قیمت روز می دهند.!! چه باید کرد. استفتائات. از پنج آیت الله صورت گرفته جملگی غصب بودن اضافی مساحت را اعلام نظر داشتند. اعمال تبصره دو ماده 18 هم نتیجه نداد.ممنون از راهنمایی شما اساتید

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام. بهتر بود قبل از اعتراض به ثبت از حضور یک وکیل بهرمند می شدید نه بعد از صدور حکم قطعی. به هر حال پرونده ثبتی و لوایح اعتراض باید مطالعه گردد و مشاوره حضوری در این مورد پیشنهاد می گردد

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال مطروحه ، توضیحات شفاهی کفایت نمی نماید لذا ارائه پاسخ قاطع ، اطمینان بخش و کامل به سؤال شما مستلزم رؤیت و مطالعه اسناد و مدارک مورد ادعا و احکام قضایی صادره و مشاوره حضوری است .

یک وکیل

با سلام رای قطعی شده و چاره ای ندارد جز اعاده دادرسی در صورت وجود دلیل قانع کننده.

پرسشگر :

با تشکر از کلیه وکلای محترم خطاب به خانم مليحه جریانی آیا تقدیر نامه ای که پس از هبه کردن 30mاضافه توسط خریدار آموزش وپرورش از فروشنده انجام داده است را دلیل بر تنظیم سند شفاهی قرارداد وای دلیل را جهت استفاده اعاده دادرسی شاخص ادله اثبات قرار دهیم. ممنون

پرسشگر :

خانم اعتمادیان با سلام وتشکر از ابتدا پرونده وکیل انتخاب شده داشت اما تنظیم دادخواست وکیل اشتباه بود فقط شس سال طول کشید رای وحکم.قطعی صادر شد وکیل دادخواست مسترد نمودن یا باز گشت اضافه مساحت را تعیین خواسته قرار داد. جسارتا با عرض پوزش طرح اقامه تنظیم دادخواست از روز نخست اشتباه مطرح شد. جهت اطلاع

پرسشگر :

آیا پاسخ استفتائات از مراجع تقلید وایات الله ها به تعداد پنج نفر که عنوان داشته اند اضافه. مساحت غصب است. آیا دلیل بر درخواست اعاده دادرسی می شود مطرح نمود؟ممنون قابل توجه خانم جرجانی

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.نوش دارو پس از مرگ سهراب فایده ای ندارد.یاالله