مشاوره حقوقی رایگان - استقلال از خانواده در چه شرایطی غیرقانونی است؟

باسلام و روز بخیر خدمت وکلای عزیز.
من دختری برنامه نویس و شاغل هستم. درامد خوبی دارم و به طور کامل از نظر مالی مستقل هستم.
من برای پیشرفت توی شغلم نیاز دارم تا بتونم ازادانه سفر کنم (برای دیدن کارفرماها و گرفتن پروژه و بستن قرارداد و ...) اما خانواده به شدت من رو محدود میکنن. برای همین هم نیاز دارم از خانواده مستقل شم. حکم رشد دارم و خانه ای رو رهن کردم (بدون اطلاع خانواده) و در حال تجهیز وسایل خانه هستم. چند ماه دیگر 18 ساله می شوم. بارها درباره ی زندگی مستقل بطور مستقیم و غیر مستقیم با خانواده حرف زدم ولی آن ها من رو تهدید کردن که اگر همچین کاری کنم من رو زنده نمیزارن. حال چند سوال دارم. اگر لطف کنید و با دقت پاسخ بدید ممنون میشم چون اگر من با اطلاعات غلط اقدامی برای استقلال کنم و بعدا قانون از من حمایت نکنه ممکنه در خطر مرگ/قتل قرار بگیرم.
(1): آیا قانونا بدون اجازه پدر و مادر با حکم رشد قبل از 18 سالگی می تونم مستقل شم ؟
(2): آیا اگر بدون اطلاع اون ها خانه رو ترک کنم و به خانه ای که رهن کردم برم، اینکار من فرار از خانه محسوب میشه؟
(3): آیا اون ها میتونن بعد از ترک خانه توسط پلیس محل زندگی من رو بفهمن؟
(4): راهی هست که بتونم جلوگیری کنم از اینکه خانواده ام من رو به عنوان مفقودی به پلیس گزارش بدن؟؟ مثلا اگه قبل از ترک خانه به پلیس محل سکونتم اعلام کنم که همچین قصدی دارم، آیا جلوم رو نمیگیره؟؟ و اینکه پلیس اگه بدونه من به اختیار خودم منزل رو ترک کردم باز هم خانوادم میتونن گزارش مفقودی بدن و محل جدید من رو پیدا کنن؟
(5): آیا مجاز به برداشتن وسیله از خانه مادری هستم یا خیر؟ مثلا در صورت بردن لپتاپم و بعضی از وسایل شخصی دیگه مثل طلا و جواهراتی که پدر و مادرم واسم خریدن، آیا میتونن به عنوان دزدی ازم شکایت کنن و جامو پیدا کنن؟؟

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام .در صورتی که دادگاه نظر به محتویات پرونده اقدام به صدور حکم رشد نماید، طفل از تاریخ صدور حکم توانایی تصاحب و اداره ی کلیه ی امور مالی خود را دارا می باشد، در حالی که تا قبل از صدور حکم رشد نیازمند وجود ولی، قیم یا سرپرست برای اداره ی اموال خود بود.سوالات طولانی است .جهت کسب اطلاعات بیشتر ودقیق تر واصولی تر از طریق مشاور تلفنی سامانه در ارتباط باشید.

ژیلا قهرمانی

سرکار خانم ژیلا قهرمانی :

سلام جهت کسب اطلاعات بیشتر از طریق مشاور تلفنی سامانه در ارتباط باشید.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله از نظر قانون شما میتوانید مستقل زندگی نمایید
ولی حتما قبل از رفتن ، به خانواده خود اطلاع بدهید تا ..

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

نیاز به بررسی است در این مجال کوتاه جدا فرصت برای پاسخگویی برای سوالهای طولانی و چند قسمتی نیست.

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

1. بله میتونید 2.فرار از خانه جرم نیست 3. بله میتونن 4. سوال حقوقی نیست اگر از لحاظ مشکل بد سرپرستی دارید به اورژانس اجتماعی اطلاع بدید 5. اگر برای شما است بله میتونید بردارید

مصطفی زمان زاده

جناب آقای مصطفی زمان زاده:

سوالات شما حقوقی نیست
در واقع می توانید
ولی ممکن است عواقب خوشایندی ندارد

تهمینه عزیزی

سرکار خانم تهمینه عزیزی :

درود. سوالتان نیاز ب بررسی دارد. همچنان ک اگر شما منزل رو با وسایل یا بی وسایل ترک کنید در صورت اعلام مفقودی از طرف خانواده مکان شما به خواندتون اطلاع داده میشه. و اگر به اداره پلیس اطلاع نداده باشید نیز به عنوان فرد مفقود در سفر ها دچار مشکل خواهید د. بهترین روش صحبت با مشاورین و اطلاع به اورژانس اجتماعی می باشد.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

شما بعد از 18سالگی میتوانید در امور مالی و غیر مالی مستقلا تصمیم بگیرید

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود .
امکان زندگی مستقل با 18 سالگی می باشد و قبل از آن با حکم رشد