مشاوره حقوقی رایگان - جعل چک

باسلام.
طی یک اختلاف خانوادگی همسر بنده دسته چک مرا از منزل مشترک ربوده ، امضاء بنده را ذیل یک فقره چک جعل کرده و در وجه خودش چک صادر کرده به مبلغ سه میلیارد و چهارصد میلیون تومان. بعد از برگشت زدن چک در شعبه از طریق اداره اجرائیه نسبت به توقیف اموال بنده (ملک مسکونی، حساب بانکی و خط تلفن) اقدام نموده. اما بعد از گذشت دو ماه نسبت به رفع توقیف اموال و بستن پرونده اجرائیه اقدام نمود و اموال مرا آزاد کرد.
از ایشان به جرم سرقت، جعل و استفاده از سند مجعول شکایت کیفری کردم. نظر کارشناس دادگستری مبنی بر عدم تطبیق امضاء بنده واصل شد و در حال حاضر دادگاه مرجع پرونده را برای نیابت قضایی به دادگاه شهرستانی که چک موصوف برگشت خورده ارسال نموده است.
سوال بنده این است :
1- مدت زمان دادرسی این پرونده چقدر طول خواهد کشید؟
2- نهایتا برای همسر بنده چه حکمی متصور است ؟

پاسخ ها :

لیلا قیطاسی

سرکار خانم لیلا قیطاسی:

سلام،زمان قابل پیش بینی نیست
در صورت اثبات جرم مجازات حبس

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

باسلام. در خصوص روند پرونده وبازهزمانی آن بستگی به تراکم پرونده های دادگاه دارد. در خصوص سوال دوم اگر اثبات گردد ومحکوم به جرم جعل واستفاده ازسند مجعول گردد مجازات در نظرگرفته در مورد جعل چک از یک تا5 سال حبس یا پرداخت 6 تا30 میلیون جزای نقدی ودر رابطه با استفاده از سند مجعول6 ماه تا 3سالحبس یا 3 تا 18میلیون جزای نقدی واگر به هردو جرم محکوم شود مجازات هردو عمل در نظر گرفته می شود

رضا  جمشيدی

جناب آقای رضا جمشيدی :

سلام مدت زمان قابل پیش بینی نیست مجازات حبس یا جزای نقدی میباشد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام مدت مشخصی ندارد و چند ماه طول خواهد کشید
اگر هم جعل چک اثبات بشود و هم اثبات بشود که جاعل ، همسر شما بوده است ، جاعل مجازات حبس خواهد داشت
ولی اگر جاعل ، مشخص نشود ، همسر شما تبرئه خواهد شد و

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
اگر بتوانید جعل را به همسرتان منتسب کنید و آگاهی وی به مجعول بودن سند را هم اثبات کنید مجازات حبس و جزای نقدی دارد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
مجازات حبس یا جزای نقدی محکوم خواهد شد.
زمان قابل پیش بینی نیست

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

با سلام و احترام
زمان را نمی‌توان‌ میش بینی نمود

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

ددود
زمان قابل پیش بینی نمی باشد
بر حسب مورد حبس یا جزای نقدی