مشاوره حقوقی رایگان - به نام کردن اموال به ورثه به شرط عدم دخل و تصرف انها تا قبل از مرگ

با سلام، لطفا در خصوص قوانین حقوقی به نام زدن املاک به ورثه به شرط عدم عدم دخل و تصرف تا قبل از مرگ توضیح بفرمایید. آیا همچین چیزی عملی هست؟ آیا ورثه می توانند ادعای مالکیت داشته باشند و از فروش این اموال در زمان حیات فرد جلوگیری کنند؟

پاسخ ها :

زهرا زارع مقدم چمتقالي

سرکار خانم زهرا زارع مقدم چمتقالي:

باسلام؛سوال مربوطه زو سوال کاملا متناقض می باشد.اگر شما قصد انتقال اموال به ورثه را دارید به شرط اینکه تا زمان حیات شما اقدامی در خصوص اموال مربوطه انجام ندهند از طریق انعقاد صلح عمری این امر امکان پذیر می باشد. و در خصوص سوال دوم مطرح شده ابهام وجود دارد وقتی شما اموال را به ورثه منتقل می کنید پس موضوع فروش اموالی که شما مالکیت آن را ندارید موضوعیت پیدا نمی کند.

زهرا زارع مقدم چمتقالي

سرکار خانم زهرا زارع مقدم چمتقالي:

باسلام؛سوال مربوطه دو سوال کاملا متناقض می باشد.اگر شما قصد انتقال اموال به ورثه را دارید به شرط اینکه تا زمان حیات شما اقدامی در خصوص اموال مربوطه انجام ندهند از طریق انعقاد صلح عمری این امر امکان پذیر می باشد. و در خصوص سوال دوم مطرح شده ابهام وجود دارد وقتی شما اموال را به ورثه منتقل می کنید پس موضوع فروش اموالی که شما مالکیت آن را ندارید موضوعیت پیدا نمی کند.

سعید   دهقانی فیروزآبادی

جناب آقای سعید دهقانی فیروزآبادی:

با سلام
شما میتوانید با صلح اموال به هرکسی که دوست دارید چه ورثه چه غیر ورثه منتقل نمائید وحتی ساند رسمی هم به نام آنها بزنید ومنافع اموال تا زمانی که در قید حیات هستید ازآن خودتان باشد و برای اینکه اگر روزی پشیمان شدید وخواستید از آنها پس بگیرید یا نمی خواهیدتا در قید حیات هستید آنها اموال را بفروشند برای خودتان حق فسخ تا زنده هستید ویا مدتدار مثلا50 ساله بگذارید باز هم اگر نیاز به راهنمایی بیشتر داشتید میتوانید عصرها تماس بگیرید

محمد خادمي حمید

جناب آقای محمد خادمي حمید:

با راهنمایی وکلا با تجربه امکان دارد

یک وکیل

سلام. شما می توانید به دفرخانه مراجعه نمایید و اموال خود را برای ورثه صلح عمری نمایید.در اینصورت بعد از وفات ورثه حق دخل و تصرف در اموال را پیدا می کنند

یک وکیل

سلام " شما می توانید حق انتفاع رقبی (مدت معین) یا عمری (به مدت عمر خود یا عمر منتفع یا عمر شخص ثالثی) یا سکنی (سکونت در مسکن به طریق رقبی یا عمری) برای وراث خود بدون انتقال مالکیت عین در نظر بگیرید.

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.بلی.بستگی به سرئط ضمن عقد دارد.یاالله

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

اصطلاح حقوقی این اقدام صلح عمری نام دارد
در مورد صلح عمری خوشبختانه قانون گذار شرع اسلامی در این ارتباط عقودی را پیش بینی و آن را مد نظر قرار داده است ، که میتوان به عقود صلح اشاره نمود که دارای انواع مختلفی می باشند
در عقد مورد نظر شما–مصالحه به شرط عمری- معمولا شخصی میخواهد مال خویش را به شخصی منتقل و در عوض شخص دوم نیز تعهداتی در مقابل شخص اول قبول نماید ، و اگر شخص دوم که متصالح نام دارد از انجام تعهدات خود داری نماید مصالح یا شخص منتقل کننده مال می تواند با فسخ عقد آن رادوباره به تملک خود در بیاورد به عنوان مثال پدری می خواهد یک آپارتمان یا خانه ای را به یکی از فرزندان خود منتقل نماید ولی خود تا آخر عمر در آنجا سکونت نموده و از منافعش استفاده نماید و فرزند نیز تعهد نماید از پدر خویش مواظبت نموده و هزینه زندگی اورا تامین نماید . در این صورت طرفین به دفتر اسناد رسمی مراجعه و سند مصالحه به شرط عمری میان ایشان بعد از انجام تشریفات قانونی تنظیم می گردد و عین مال بصورت مشروط به فرزند منتقل و منافع در دست پدر باقی می ماند در مورد چنین صلحی در طول استمرار عقد اگر پدر فوت نماید مال مورد نظر به فرزند انتقال قطعی شده و به دیگر وراث چیزی از این بابت منتقل نمی شود . و اگر در این مدت فرزند به تعهدات خود عمل ننماید پدر با مراجعه به دفترخانه محل ثبت سند آن را فسخ و مال مورد نظر را به تملیک خود در بیاورد.
شما می توانید برای مشاوره بیشتر با بنده یا سایر همکاران تماس حاصل فرمایید
قبل از تماس پیام ارسال دارید