مشاوره حقوقی رایگان - هبه دادن ارث

با سلام و خسته نباشید
اگر پدری فوت کرده باشد و فرزندان سهم ارث خود را به مادر خود هبه کرده باشن (که شامل خونه و مغازه بوده که مادر در آن سکونت کنه و از مغازه امرار معاش داشته باشه) و بعد از مدتی آیا یکی از وراث میتونه دادخواست تحریر ترکه و مهر و موم ترکه در زمان حیات مادر داشته باشد؟
و آیا دادخواست ایشون قابل قبول دادگاه هست؟

پاسخ ها :

رضا  زرين صدف

جناب آقای رضا زرين صدف :

با درود. اصولا هبه یا بخشش قابل بازگشت است. اگر کسی مالی به دیگری هبه کرد تا زمانی که آن مال به همان صورت موجود هست میتواند از هبه برگردد یا اقدامی کند که به معنی برگشتن (عدول) از هبه باشد. در ایم فرضی که مطرح کردید اگر بعد از فوت پدر ، فرزندان سهم الارث خود را هبه کرده باشند یکی یا چند نفر از اونها می توانند از هبه رجوع کنند . هرچند ممکن است برای باز پس گیری مال داده شده در ابتدا شیوه درست را پیش نگیرند اما در نهایت ، شدنی است. مگر اونچه شما گفتید هبه به صورت معوض یا صلح معوض انجام شده باشد یا در مقابل مالی یا امتیازی عوض شده باشد که قبل برگشت نیست.

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام،در صورت تقدیم دادخواست توسط ورثه،مادر دادخواست تقابل اثبات هبه را تقدیم دادگاه مربوطه نماید،

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

احتمالا هبه شما بدون سند رسمی بپده پس بلی میشود

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام در صورت تقدیم دادخواست تحریر ترکه ، متهب هم سند هبه نامه را ارائه خواهد نمود و مدعی مالکیت خواهد شد . بهتر است ابتدا تکلیف هبه نامه را مشخص نمایید و سپس دادخواست تحریر ترکه را مطرح نمایید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
هبه قابل رجوع است و میتوان دادخواست تحریر و تقسیم ترکه داد

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
هبه فی نفسه قابل رحوع است مگر عوض بوده وعوض نیز داده شده باشد ولیکن اگر بلاعوض باشد میتواند رجوع کند البته از راه صحیح وقانونی