مشاوره حقوقی رایگان - حکم رشد

سلام و خسته نباشید.
من دختر22ساله ای هستم که که میخوام برای گرفتن پاسپورت حکم رشد بگیرم. چون پدرم اصلا نمیدونم کجا هست و من چندسالی هست که توی بهزیستی زندگی میکنم. یکی از شرایط گرفتن پاسپورت اجازه پدرهست. و حالا میخواستم ببینم من میتونم با گرفتن حکم رشد این کار رو انجام بدم بدون اجازه پدر؟
ممنون از اینکه جواب میدهید

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام. شما نیاز به حکم رشد ندارید و دختران و پسران بعد از رسیدن به سن 18 سال می توانند تقاضای اخذ گذرنامه نمایند و نیاز به اذن ولی ندارند.

یک وکیل

سلام " به استناد ماده 1210 ق.م و دو تبصره آن ، شما بالغه رشیده هستید و نیاز به حکم رشد ندارید . در مورد اخذ گذرنامه صرفا می باید شرایط اختصاصی دریافت گذرنامه را دارا باشید ولاغیر . به نظرم دختران مجرد و زنان متاهل برای دریافت گذرنامه و خروج از کشور به ترتیب نیاز به اجازه پدر یا جدپدری خود و همسرشان را دارند .

یک وکیل

جناب گنجی بزرگوار سلام علیکم. زنان متاهل نیاز به اذن همسر دارند اما دختران خیر و به محض رسیدن به سن 18 سال با مراجعه به اداره گذرنامه می توانند پاسپورت مستقل اخذ نمایند

یک وکیل

سلام " سرکار خانم اعتمادیان همکار محترم با تشکر از ارشاد اینجانب به استحضار می رساند : خود پرسشگر محترم اعلام نموده برای دریافت گذرنامه {به پلیس + 10} مراجعه و به وی اعلام نموده اند نیاز به اذن و رضایت پدرشان است . چون بطور قطع مطمئن نبودم در پاسخ اعلام نمودم به نظرم می رسد . اگر سرکار عالی بدون اذن پدر محترم تان موفق به دریافت گذرنامه شده اید حتما در مقررات دریافت گذرنامه نیاز به اذن پدر نیست .

یک وکیل

جسارت نکردم خدمت شما. در سوال بنده مطلبی راجع به پلیس +10 ندیدم اما بنده هم امروز کمی در مورد این مطلب تردید داشتم و از پلیس سوال کردم و فرمودند دختران و پسران بالا 18 سال نیاز به اذن ولی برای گرفتن گذرنامه ندارند

پرسشگر :

ممنون از پاسخ هاتون.من داخل شرایط پلیس+10چیزی درمورد اذن پدر ندیدم برای همین سوال کردم.ممنونم از جواب هاتون

حامد رضوی

جناب آقای حامد رضوی:

با سلام و احترام
با توجه به اینکه سن شما بیش از18 سال است میتوانید مستقلا نسبت به اخذ گذرنامه اقدام فرمایید

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.با داشتن شرایط عمومی وبدون نیاز به اذن پدر وگواهی رشد شما می توانید گذر نامه اخذ نمایید.یاالله

یک وکیل

خواهش می کنم. موفق باشید

یک وکیل

سلام" همانطور که در پاسخ قبلی اشاره شد چونکه بالغه رشیده هستید نیاز به حکم رشد ندارید و صرفاً شرایط اختصاصی دریافت گذرنامه را داشته باشید کافی است و لاغیر . و در انتهای پاسخ قبلی اگر توجه می شد نه در پاسخ به سؤال پرسشگر بلکه بطور کلی و بدون ذکر سن برای دختران مجرد ( منظور دختران مجرد زیر 18 سال ) اشاره شد که جهت دریافت گذرنامه و خروج از کشور نیازمند اخذ اجازه از پدر یا جد پدری خود هستند . بحث دیگر اینکه شرایط اختصاصی دریافت گذرنامه امری علیحده از مقررات اجازه خروج از کشور است که نباید آنها را با هم اشتباه گرفت . در گذشته در مباحثی که در خصوص اصلاح لایحه پیشنهادی دولت در خصوص مقررات خروج از کشور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی مطرح بود قرار بود زنان مجرد تا سن 40 سال حق دریافت گذرنامه بدون اذن پدری را داشته باشند اما خروج شان از کشور منوط به اذن پدری باشد که فعلاً تبدیل به قانون نشده است . حتی الآن طرحی در مجلس در کمیسیون مربوطه بابت اصلاح مقررات مربوط به اجازه خروج بانوان مجرد ورزشکار و ... در دست بررسی است. حتی اینجانب در یکی از خبرگزاری ها به نقل از یکی از مسؤولین پلیس گذرنامه ، خبری را مشاهده نمودم که دختران مجرد بالای 18 سال برای دریافت گذرنامه مستقل نیاز به اذن پدر خود ندارند اما برای خروج از کشور نیازمند اذن پدری هستند .

محمد خادمي حمید

جناب آقای محمد خادمي حمید:

سلام همکاران محترم به درستی پاسخ مقتضی به سوال شما را داده اند

حسن باباییان

جناب آقای حسن باباییان:

با سلام شما نیازبه حکم رشد ندارید دختران و پسران بعد از سن 18 سال می توانند تقاضای رشد کنند نیاز به اجازه ولی ندارنند .