مشاوره حقوقی رایگان - جعل سند مشاركت ساخت ملك / اخذ وام كلان از بانك با سند مالك توسط سازنده با نام مالك

پدر من حدود پنج سال پيش ملكي را جهت ساخت به پسرش (برادرم) با شرط 60 درصد مالك 40 درصد سازنده (بصورت مسكوني) واگذار كرد و قراردادي دستنويس توسط سازنده درد دو نسخه نوشته شد كه با توجه به بيسواد بودن پدر و زندگي ايشان در منزل برادر هر دو نسخه در اختيار سازنده بود. بنا به پيشنهاد سازنده كاربري را به اداري تجاري تبديل كرده و بابت آن وام سنگيني از بانك شهر (شهرداري) با سند ملك و با نام پدر و ضمانت خود (سوء استفاده از بيسوادي ايشان) دريافت نموده و تا كنون اقساطش را پرداخت نكرده است. ملك بعد از دو سال تاخير آماده شده و پس از حدود يكسال هنوز فروش نرفته است. بعلاوه به تازگي متوجه شده ايم ايشان در قرارداد اوليه دست برده و واحدهاي تجاري را براي خود ثبت كرده و تقسيم واحدهاي اداري نيز يكطرفه لحاظ شده و حق اعتراض را ايشان سلب نموده البته صرفا با همان مهر و انگشت اوليه (درج خطوط اضافه مابين قرارداد) يعني جعل نموده است (كارشناس خط دادگستري بررسي و شفاها تاييد نموده اند). با توجه به پيگيري من مي گويد قرارداد 60 و 40 درصد اوليه را شفاها قبول مي كند به شرط اينكه پرداخت اقساط وام و پرداخت ساير هزينه هاي مربوطه نيز بايد بصورت 60 و 40 درصد مالك و سازنده تقسيم گردد. طرح شكايت جعل و سوء استفاده از بيسوادي پدر و احتمالا خيانت در امانت (فروش يا اجاره واحدها بدون اطلاع مالك با توجه به عدم تحويل قطعي ملك) به چه شكل خواهد بود و هزينه اش چقدر است؟ آيا مي توان ثابت كرد كه وام را ايشان درخواست نموده نه مالك؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" متقاضی محترم " سؤالات شما مبسوط و مآلاً پاسخ به آن نیز مبسوط و مفصل است و جهت بررسی همه جانبه جوانب کار بهتر است قرارداد مشارکت مزبور توسط وکیل دادگستری ملاحظه شود . چنانچه ساکن تهران هستید در صورت تمایل می توانید پاسخ کامل مشاوره خود را طی تماس با شما 09123095607 بین ساعات 16 الی 20 دریافت نمائید .

یک وکیل

برای شکایت جعل و خیانت در امانت باید از طریق دادسرای محل مال اقدام نمایید اما بهتر است در این پرونده از حضور وکیل بهرمند گردید تا حق پدرتان ضایع نگردد.

یک وکیل

سلام" پرسشگر محترم " قابل توجه شما و مشاور محترم " ما در اموال غیر منقول از قبیل مستغلات ، آپارتمان ، واحد تجاری و زمین جرم خیانت در امانت نداریم چونکه جرم خیانت در امانت مختص اموال منقول و وجوه و اسناد است .

یک وکیل

با سلام،در خصوص جعل چنانکه مستحضرید در دادسرا طرح شکایت می توان کرد،در مورد قرارداد برادر شما وکالت محضری از پدر گرفته بودند برای پیگیری امور؟ اگر وکالت دارند باید دید اجازه فروش را نیز داشته اند یا خیر؟ خیانت در امانت در مورد ملک امکانپذیر است اما به نظر نمی رسد در مورد شما راه حل مساله باشد.و چون موضوع شما پیچیده است بهتر است با حضور وکیل مساله را پیش ببرید.

یک وکیل

سلام" معمولاً کمتر جرم خیانت در امانت مطابق ماده 642 ق.م.ا در اموال غیر منقول اتفاق می افتد و حتی در قانون کیفری قبل از انقلاب مختص اموال منقول بود و حتی رأی دیوان عالی کشور در این زمینه صادر شده است . با این حال رکن مادی اصلی جرم خیانت در امانت سپردن مال به امین است که در فرض سؤال شما منتفی است .

پرسشگر :

ضمن تشكر لطفا در خصوص اينكه آيا مي توان ثابت كرد كه آن وام كلان را سازنده اخذ نموده و مسئوليت آن نيز بعهده ايشان است، نيز رهنمود فرماييد. با اين شرايط نحوه تقسيم و تحويل واحدها به چه شكل خواهد بود؟

یک وکیل

ماده 674 قانون مجازات اسلامی از کتاب پنجم تعزیزات و مجازاتهای بازدارنده در تبیین جرم خیانت در اموال منقول و غیرمنقول صحیح است و بدینوسیله تصحیح می شود .

یک وکیل

با سلام در خصوص وام، وام گیرنده و ضامن مسئولیت پرداخت دارند و راهی جز پرداخت در سرسید نیست.

یک وکیل

از آنجایی که پدر قرارداد وام را امضا نمودند مسئول پرداخت اقساط هستند

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.با توجه به حساسیت موضوع توصیه می کنم جلسه ای داشته باشیم تا در صورت امکان بهترین راهکار را جهت حل موضوع بررسی ونتیجه به صورت حضوری اعلام شود.(هزینه موارد فوق جهت جلسه مشاوره است)

حامد رضوی

جناب آقای حامد رضوی:

با سلام و احترام
در صورت اثبات جعل و اینکه حق فروش را نیز بعدا الحاق نموده باشند اتهامات ایشان جعل استفاده از سند مجعول و فروش مال غیر میباشد و فرض خیانت در امانت منتفی میباشد
اما با توجه به پیچیدپی موضوع قطعا نیاز به ملاحظه دلایل و اسناد شما وجود دارد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

جرم خیانت در امانت مختص اموال منقول و وجوه و اسناد است می توانید جعل شکایت کنید...