مشاوره حقوقی رایگان - شکایت از دارنده چک جعلی

سلام

من (الف) از فردی (ب) چکی را گرفتم که صادرکننده چک فرد دیگری (ج) بوده.

چک پاس نشد به علت عدم موجودی. ولی بعد فهمیدم که امضای چک جعلی است. شکایت کرد، بازپرسی به استناد نظر کارشناس چک را جعلی اعلام و رای بدوی هم مبنی بر جعل چک صادر شد و متهم (ب) به جرم جعل و استفاده از سند مجعول محکوم شد. [طبق نظر کارشناس متن چک را متهم (ب) نوشته. متهم ادعا کرده چک را بابت یک قرارداد گرفته ولی طبق نظر کارشناس، قرارداد فاقد اصالت تشخیص داده شد]

در تجدید نظر گفته صادرکننده چک (ج) باید شکایت میکرده. قاضی پرونده را برگرداند به شعبه بدوی برای تکمیل تحقیقات (شناسایی صادرکننده و بازجویی از اون).

صادر کننده زن معتادی است که فاقد محل مشخصی است. بنابراین پرونده به صورت عدم شناسایی صادر کننده برگشت دادگاه تجدیدنظر.

حالا قاضی تجدید نظر میگه چون صادرکننده (ج) ادعایی در خصوص جعلی بودن چک نداره پس نمیتوان ارائه دهنده چک (ب) را محکوم کرد. چون ممکنه فرد (ب) هم از جعلی بودن اطلاع نداشته [علیرغم متن نوشته شده چک توسط متهم و قرارداد فاقد اصالت اون].

1) با این نظر قاضی که متهم هم از جعلی بودن اطلاع نداشته، آیا ممکنه تجدیدنظر رای بر برائت بدهد؟

2) جعلی بودن چک در متن حکم باید منعکس بشه یا نه؟ چک تعیین تکلیف میشه؟

3) اگه متهم تبرئه بشه، تکلیف شوهر من چیه؟ آیا هیچ راهی برای رسیدن به حق وجود نداره؟

ممنونم.

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

جعل جز جرایم مطلق است و صرف جعل جرم است حتی اگر از سند مجعول استفاده نشده باشد. شوهر شما هم میتواند برای طلب خود دادخواست دهد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله استدلال دادگاه تجدیدنظر قانونی و صحیح است به احتمال زیاد رای برائت صادر خواهد کرد
بله در متن رای قید می شود که چک ، جعلی است ولی جاعل مشخص نشده است
در صورت صدور حکم برائت ، دارنده چک باید دادخواست مطالبه وجه را به طرفیت صادرکننده چک و دهنده چک مطرح نماید