مشاوره حقوقی رایگان - نحوه استعلام معارض نداشتن ملک

با سلام و عرض ادب. بنده می خوام آپارتمانی رو در تهران خریداری کنم، از اون محله و خیابانی که قصد خرید آپارتمان رو دارم خود املاکی ها می گن بعضی از املاک معارض دارند، حتی بعضی از آپارتمان های نوساز که سند تک برگ هم دارند معارض دارند و ممکن است آپارتمان و یا زمین اولیه مشاع آن معارض داشته باشد، چطور می تونم مطمئن بشم که آپارتمان موردنظر من و زمین مشاع آن معارض ندارد؟ مرجع استعلام کجاست؟ اداره ثبت؟ شهرداری؟ سازمان زمین شهری؟ در صورت نیاز به استعلام دفترخانه باید بطور مکتوب استعلام کند؟ ممنون میشم سئوال بنده رو پاسخ بدین.

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
جهت اطمینان در مبایعه نامه ذکر کنید که تمام ثمن معامله بعد از استعلام دفترخانه از اداره ثبت و دارایی و... پرداخت شود به جهت اینکه جهت تنظیم سند دفترخانه از اداره ثبت استعلام اخذ میکند که ملک توقیف و ... نباشد.
اگر فعلا امکان تنظیم سند وجود ندارد از اداره ثبت استعلام کنید و در قرارداد ذکر کنید اگر مبیع مستحق الغیر باشد یا به هر نحو امکان انتقال سند نباشد فروشند علاوه بر استرداد ثمن باید مبلغ ... خسارت پرداخت کند.