مشاوره حقوقی رایگان - درخواست مشاوره ملکی

با سلام.
در سال 33 پس از فوت پدربزرگ اینجانب تقسیم نامه ای مابین وراث (پدر و عموهای بنده) تقسیم و قطعه باغی به دو قسمت تفکیک که سهم عموهایم مشترک و سهم پدرم با دیوارکشی جدا شده و در تقسیم نامه قید می گردد: سهمیه الف و م. یکجریب به پیمایش از اول باغ و موازی 800 متر به پیمایش از انتهای جوی آب باغ از الف.ق مفروض شد و راه هریک جداگانه و حق عبور به یکدیگر نداشته باشند.
در سال 49 یکی از عموهای بنده یک جریب خودشان را به شخص غریبه فروخته و در قولنامه فروش ذکر شده است ممر باغ الف.ق از قسمت شرقی باغ می باشد و باید شرب شود و حق آب بردن دارد.در حالی که الف.ق نه فروشنده بوده و نه خریدار ولی به عنوان شاهد امضاء کرده است.
در حال حاضر وراث باغ پایین دستی در راه عبور که همان جوی کنار باغشان است درخت کاشته و درختان مانع عبور ما می شوند و همچنین اجازه نصب درب هم نمی دهند و البته درختان برای احداث جوی آب سیمانی و بلوکی هم مزاحم است. آن ها ادعا می نمایند شما فقط می توانید آب ببرید و راه ندارید و با هواپیما وارد باغتان شوید."باغ اینگونه فروخته شده و مالک باغ شما الف.ق که فوت شده به عنوان شاهد امضاء کرده است"
سوال این است:
1-ادعا میکنند ممر یعنی جوی آب و نه راه عبور. ولی در لغت نامه ها ممر به معنی راه عبور ترجمه شده است. آیا ادعای وراث باغ پایین دست صحیح است و فقط محل عبور آب است؟
2-آیا در سال 33 که قید شده است راه عبور جداگانه ، حق ارتفاق در ملک عموهایم ایجاد شده است یا همان جوی آبی که از کنار باغ عموهایم عبور می کرده به صورت اختصاصی به باغ ما تعلق گرفته و به مالکیت پدر بنده رسیده است؟
3-آیا اینکه در قولنامه فروش سال 49 پدر مرحوم بنده به عنوان شاهد امضاء کرده حق عبوری که در سال 33 داشته از بین رفته است؟
4-آیا با تنظیم قولنامه فروش سهم عموهایم در سال 49 ، تقسیم نامه سال 33 باطل شده است؟
5-یک درخت گردو و یک درخت سنجد در قطعه سهم عموهایم وجود داشته است و در تقسیم نامه نوشته شده یک اصله درخت گردو و یک اصله درخت سنجد و زمین های زیر آن مابین تمام شرکاء نامبرده به حال مشترک باقیست ولی در قولنامه سال 49 فقط درخت گردو و زمین زیر آن نوشته شده و درخت سنجد نوشته شده ولی زمین زیر آن نوشته نشده است. حال هر دو درخت خشک شده است. آیا با خشک شدن درختان ، زمین های مشترک زیر درختان طبق تقسیم نامه به قوت خود باقی است؟
6-با توجه به اینکه در قولنامه سال 49 درخت سنجد ذکر شده ولی زمین زیر آن ذکر نشده و فقط زمین مشترک زیر درخت گردو ذکر شده آیا می توان به تقسیم نامه استناد و در صورت داشتن سهم طبق سوال 5 ، زمین درخت سنجد را هم مطالبه کرد؟
با تشکر و احترام

پاسخ ها :

رضا  زرين صدف

جناب آقای رضا زرين صدف :

استان : البرز


با درود.
اگر شما برای احقاق حق مورد ادعای خودتان جهت حق ارتفاق یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق طرح دعوی نمایید ، امر به کارشناس رسمی ارجاع و دادگاه با توجه به استعلام ثبتی از محتویات پرونده ثبتی و نظریه کارشناس که منطبق بر اوضاع و احوال و اسناد و مدارک شما و عرف و ادبیات منطقه است تصمیم می گیرد.


19:49:37   1400/3/21

موافق (0) مخالف (0)


زمین ارثی راه عبور تقسیم نامه ملک

سوالات مرتبط

خرید زمین کشاورزی وراثی
سلام وقتتون بخیر بنده یک قطعه زمین به مساحت 2 جریب از وراثی که 15 جریب بهشون ارث رسیده را خریدم ولی فقط یکی از ورثه امضا کرده و ادعا داره که وکالت از همه داره ممنون میشم بفرمایید بهتره از وکالتش کپی ب...
ملکی
سلام ابتدا خيلي خيلي متشکرم صبورانه به سوالات جواب ميديد، پدرم چند قطعه زمين زراعي را حدود 40سال پيش از روي دلسوزي جهت امرار معاش به برادرزاده اش که بابا محروم بوده بدون مدرک به صورت امانت داده درصورت...
زمین وقفی
سلام سال 64 چند هکتار زمین کشاورزی به پدربزرگ بنده واگذار شد که بعد از فوتشان به پدر بنده رسید و تا سال 70 هم در آن کشاورزی میکردند ولی بعد از سال 70 زمین را به حال خود رها کردند آیا الان پدرم می&zwnj...
ادعای مالکیت منابع طبیعی
با سلام. بنده یک قطعه زمین دارم که از مادرم در سال 45 به من ارث رسیده است. زمین در کنار اراضی ملی منابع طبیعی قرار دارد. در سال 1380 منابع طبیعی از من شکایت کرد و پرونده به نفع من تمام شد و قرار موقوف...
قولنامه ی زمین
سلام وقت بخیر چند سال پیش پدر من زمینی را که با برادر شهیدشون شریکی داشتن رو بصورت قولنامه ای بدون ثبت دفترخونه ای و بین خودشون به یکی از اقوام فروخت. این زمین رو پدربزرگم به نام پدر و عموم کرده بودن....