مشاوره حقوقی رایگان - وصصیت دستنویس

با سلام و تشكر از شما. سوال بنده در رابطه با پدری هست كه 7 فرزند (پنج پسر و دو دختر) دارد. بعد از مرگ متوفی پسران وصيت نامه ای رو به صورت دستی و با شاهد ارائه ميدهند که دختران از این موضوع اصلا اطلاعی ندارند و ذیل وصیت نامه را نیز امضا نکردند. این کار بدون اطلاع دختران انجام شده است و پسران برای هر نفر از خودشان دو حیاط منزل مسکونی به نام خود سند کرده اند به گفته ی پسران پدرم وصیت نموده و با حضور پدرم سند زده ایم بدون اطلاع دختران. دختران نه موقع وصیت حضور داشته اند و نه موقع سند زدن و تماما بی اطلاع هستند. با توجه به بی اطلاع بودن دختران از اين موضوع و اين كه پسران مدعی هستند كه بايد به وصيت عمل و طبق وصیت یک حیاط کلنگی مسکونی پشت قطعه شامل دختران به صورت اشتراکی میشود و در بین خودشان زمین های زراعی به تعداد 2 عدد و به تعداد 7 عدد حیاط مسکونی هر کدام به قیمت چند میلیاردی اموال تقسیم شده است.
طبق بررسی هايی كه صورت گرفته است و در وصيتی که دستی در خانه خود مرحوم با حضور پسران نوشته شده است و شاهد هم وجود دارد این وصیت وجهه قانونی دارد؟
مگر اين طور نيست كه هر كسی فقط در مورد يک سوم اموالش ميتواند وصيت كند و دو سوم مابقی بايد به صورت دو بر يک تقسيم شود؟ فرض بر اين كه حالا ما دختران که از این وصیت یا سند زدن بی خبر هستیم میتوانیم اعتراض خود را در مورد نامساوی بودن تقسیط اموال که بدون حضور ما انجام شده و شاهدان بدون حضور کلیه وارث چنین کار را انجام داده اند، ارائه دهیم؟ آیا اعتراض دختران در قبال قانون صحیح می باشد؟

پاسخ ها :

نعیمه خیرالهی

نعیمه خیرالهی :

سلام وصیتی که بدون رعایت تشریفات قانونی تنظیم بشه در مراجع رسمی پذیرفته نیست و نیاز به تنفیذ در دادگاه داره .در قسمت دوم سوال وصیت به مازاد یک سوم فقط با اجازه و رضایت همه وراث نافذه