مشاوره حقوقی رایگان - حق الوکاله

سلام من در تاریخ 9 اردیبهشت با پرداخت کامل حق الوکاله برای یک پرونده حقوقی وکیل گرفتم. طبق اطلاعاتی که در سامانه قضایی در خصوص این پرونده ثبت شده است مبلغ دادرسی(حدود 666000ت) در تاریخ 23/02/1396 دریافت شده است و اطلاعات جهت دریافت وجه نیز در تاریخ 25/03/1396 ثبت شده و در نهایت وقت رسیدگی برای 5 شهریور تعیین شده بود. در این مدت هربار که از ایشان در مورد پرونده ام سوالی می پرسیدم جواب واضحی نمیدادند و حتی یک بار گفتند که این پرونده باید در شورای حل اختلاف یکی از شهرستان های مجاور رسیدگی شود و نهایتا هم به دادگستری آن شهرستان ارجاع داده خواهد شد. در صورتی که بعدا که مشخصات پرونده در سامانه قضایی وارد شد متوجه شدم که طبق روند کار پرونده مندرج در سامانه قضایی نه تنها این پرونده به شورای حل اختلاف آن شهرستان ارجاع نشده است بلکه محل رسیدگی به آن در دادگستری آن شهرستان هم نیست!!! بالاخره ساعت 11 شب 4 شهریور از طریق تماس تلفنی فردی متوجه شدم که وکیل من که در مسافرت بودند به دلیل تاخیر در پرواز قادر به شرکت در جلسه دادگاه که صبح 5 شهریور بود نیستند. ایشان از من خواستند که با عزل وکیلم خودشان وکالتم را به عهده بگیرند. من صبح روز دادگاه به ناچار وکیلم را عزل کردم و خودم در جلسه حاضر شدم. با این شرایط تکلیف حق الوکاله ای که پرداخت کرده ام چیست؟ آیا وکیل سابق من ملزم به بازپرداخت آن نمی باشد؟

پاسخ ها :

وحید مرزبان

جناب آقای وحید مرزبان:

با سلام عقد وکالت تعهد به وسیله می باشد در واقع وکیل تعهدی به نتیجه ندارد که حتما کار شما را به نتیجه مثبتی ختم نماید و در نتیجه مبالغی را نیز که دریافت نموده ملزم به پرداخت آن نمی باشد مگر آنکه وکیل و موکل توافقاتی ضمن عقد خارج لازم نموده باشند که در صورتیکه این پرونده به نتیجه مثبتی ختم نگردد وکیل ملزم به استرداد فلان مبلغ از حق الوکاله به موکل خود می باشد، و یا حتی ملزم به پرداخت ضرر و زیانی به موکل خود در صورت به نتیجه نرسیدن پرونده می باشد.

مهدي  مسعودي مهكي

جناب آقای مهدي  مسعودي مهكي:

شماباید ب کانون وکلا استان مربوطه برید تاجهت شکایت از تخلف وکیل راهنمایی بشوید.اگه پیگیری و اثبات کنید ب پولتون میرسید

فاطمه افشارمنش

سرکار خانم فاطمه افشارمنش:

سلام شما در خصوص نتیجه پرونده توضیح نداده اید ، وکیل شما به اندازه کاری که انجام داده است ، ویا توافقی که بین شما وجود داشته است میتواند حق الوکاله بگیرند ، لذا ابتدا به قرار داد منعقده بین خود و وکیلتان توجه کنید در صورتیکه مازادی پرداخت کرده اید و حق مراجعه به وکیلتان دارید ابتدا با ایشان مطرح نمائید اگر منتج به نتیجه مطلوب نشد ، به کانون و یا مرکز مشاوران (محلی که وکیل محترم پروانه وکالت خود را اخذ کرده است مراجعه کنید

یک مشاور

اگر وکیل تخلف از قرارداد وکالت داشته باشد قابل تعقیب انتظامی با مراجعه به کانون متبوع وکیل می باشد. البته باید موارد تخلف در قرارداد به طور روشن و صریح ذکر شده یا بر حسب عرف ثابت شود.