مشاوره حقوقی رایگان - مستثنیات دین

باعرض سلام و ادب. خانم بنده چندی پیش درخواست تامین خواسته دادن و تنها دارایی بنده که 4 دنگ از یک منزل مسکونی هستش رو توقیف کردن. لازم به ذکره که‌ بنده 2 دانگ‌ از همین منزل مسکونی رو بجهت بخشی از مهریه بنام خود خانمم‌ کردم. حالا میخاستم بدونم با توجه به اینکه من همین 4 دنگ منزل مسکونی رو دارم و 2 دانگ هم بنام خانمم‌ هست و با توجه به اینکه بنده هیچ چیز دیگه (نه خانه نه ملک نه ماشین) ندارم ایا این چهار دنگ مستثنیات دین میشه یا نه؟ ممنون.

پاسخ ها :

اکرم اسلامی

سرکار خانم اکرم اسلامی :

باسلام
بله می توانید با اعتراض رفع توقیف از 4 دانگ کنید

حبیب اله زارع باقی آبادی

جناب آقای حبیب اله زارع باقی آبادی :

بله جزه مثتثنیات بحساب می اییدومی توانیدازدادگاه رسیدگی کننده رفع توقیف انرابخواهید

پرسشگر :

با تشکر از جواب جنابعتلی ولی توجه به اینکه مستثنیات هست و بنده هم درخواست دادم قاضی دستور ازاد سازی منزل رو ندادن و گفتن چون در مرحله تامین خواسته هستش فعلا رای صادر نمیشه.ایا قاضی میتونه همچین کاری بکنه؟ و اگر مستثنیات هست چرا همون موقع ازاد نکرد؟

بتول نيكخواه

سرکار خانم بتول نيكخواه:

سلام بله جز مستثنیات دین محسوب میشود مگر اینکه 4 دنگ خانه قیمت بالایی داشته باشد که با فروش آن بتوان یک خانه در حد عرف برای زوج خرید و مابقی پول بابت مهریه به زوجه داده شود. در غیر این صورت خانه جز مستثنیات دین محسوب میشود.

یک وکیل :

با سلام اولا درخصوص اینکه بخشی از سهمتان را بابت مهریه به همسرتان منتقل کردید چنانچه مدرکی از جمله اقرارنامه و ... دارید حتما به دادگاه ارایه کنید. ملک و خانه جز مستثنیات دین تلقی نمی شود لکن با توجه به اینکه اعلام می کنید بابت بخشی از ملک متعلق به شماست و تنها دارایی شما می باشد می بایست این موضوع را به دادگاه اعلام نموده و لایحه ای را با توضیحات کافی ارایه نمایید.

فرزانه عزتي

فرزانه عزتي:

بله جز مستثنیات محسوب میشود و باز بستگی به نظر قاضی دارد

ام البنین تنکابنی رضایی

سرکار خانم ام البنین تنکابنی رضایی:

سلام. بله. جزء مستثنیات دین محسوب می شود و اگر قیمت بالایی داشته باشد قابل فروش می باشد، البته در صورتی که بتوان از مبلغ آن منزل درشان شما نیز تهیه شود.