مشاوره حقوقی رایگان - گواهی محجوریت پدر قیم نامه برادر

باسلام و سپاس از مشاورین و وکلای محترم.
پدر اینجانب هرچند مسن اما از سلامت جسمی و حافظه بالا برخوردار است. از تعدادی از برادران و خواهران به دلیل عدم رسیدگی و ارتباط ناسالم و رفتار ناشایست با پدر راضی نبوده و فعلا ملک یا زمینی به تعدادی از آنان نداده و با رضایت خود به تعدادی ملک داده. برای یکی از برادرزاده ها که از وضعیت اقتصادی خوبی برخوردار نیست زمین کشاورزی را فروخته و پولش را به ایشان داده. تعدادی از برادران به بهانه پایین بودن قیمت زمین فروخته شده با مشاوره وکیل برای پدر گواهی زوال عقل از تعدادی پزشک آشنا بدون پرونده پزشکی یا تزویج نسخه بدون هیچ سابقه ای گرفته اند و توسط پزشکی قانونی و دادگاه خانواده حکم زوال عقل برای پدر گرفته اند و یکی از برادران قیم ایشان شده. علیرغم اعتراض ما همه کارها با رابطه و آشنا بازی انجام شد و هم اکنون هرگونه اراده ای را از پدر سلب کرده اند و املاک پدر را در دست گرفته اند.
لطفا بفرمایید باتوجه به عدم سابقه هرگونه بیماری یا پرونده پزشکی یا استفاده از دارو، پدر چگونه میتواند به حکم زوال عقل خود اعتراض کرده و از قیمومیت برادران خارج شود، ضمنا حکم پس از اعتراض خود برادران هم سه سال جلو رفته (97) هم قطعی شده. ابتدا به ساکن برادران به بهانه باز پس گرفتن زمینی که پدر مثلا ارزان فروخته بود به دنبال گواهی محجوریت پدر رفتند و تعهدنامه ای نوشتند که با گرفتن قیمی پدر و گواهی محجوریت او هیچ اسنفاده ای جز پس گرفتن زمین نکنند اما هم اکنون همه اختیارات پدر را سلب کرده اند و املاکی که قبلا و سالها پیش پدر به برادرانی که از آنها راضی بوده داده را دچار مشکل کرده اند.

پاسخ ها :

سارا دولت آباديان

سرکار خانم سارا دولت آباديان :

درود
در مرحله اول محجور با مراجعه به اداره سرپرستی میتواند عدم محجوریت خود را ثابت نماید و از انجا به پزشکی قانونی معرفی میشود تا مورد معاینه پزشکی قرار گیرد و سپس با برگه تایید پزشکی قانونی میتواند از قیمومیت خارج شود و اداره اموال خود را به دست بگیرد ضمن اینکه قیم نمیتواند در اداره اموال مولی علیه خود تصرفی بنماید یا حتی پول نقد را بدون سود بگذارد و نقل و‌انتقال اموال غیر منقول باید با اجاره دادستان باشد
اگر شما به عنوان فرزند دیگر از موارد تخلف قیم اطلاع داررد سریعا به دادستانی اعلام نمایید