مشاوره حقوقی رایگان - سهم ارث یک به هشت

با عرض سلام
پدربزرگ بنده زمینی کشاورزی به متراژ 8567 به همراه دو اینچ آب داشتند. در سال 1385 پدربزرگم فوت شدند، در سال 1386 گواهی انحصار وراثت برای ایشان صادر می شود. سپس در سال 1387 پدر بنده سهم ارث پدری سه برادر ناتنی خود را بدون مشخص کردن متراژ، براساس گواهی انحصار وراثت صادر شده می خرند. در سال 1394 مادربزرگم فوت شدند و در سال 1399 هم پدر بنده فوت شدند. حالا برادر و خواهرهای تنی پدرام مدعی شده اند که از آن سهم ارثی که پدر مرحوم ام در سال 1387 از برادرهای ناتنی خود خریده است، سهم یک به هشت مادر می برند. آنها می گویند چون تقسیم ترکه نشده است این حق را می برند. البته ما هم می گیم این قسمت از زمین که توسط پدرم به عنوان سهم ارث از برادران ناتنی خریداری شده همان زمان خرید در سال 1387 از این زمین خارج شده است. لازم به توضیح است که گواهی انحصار ورارثت صادر شده برای پدربزرگم مربوط به قبل از اصلاح ماده 946 قانون مدنی و تبصره الحاقی آن بوده است. لطفا راهنمایی بفرمایید. باتشکر.

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام عموهای شما حق فروش فقط سهم خودشان را دارند و اگر هم سهم 1/8 مادربزرگ را هم فروخته باشند فروش مال غیر انجام داده اند و شما باید سهم 1/8 مربوط به مادربزرگ را به همه ورثه و از جمله پدر خودتان برگردانید ( اگر و اگر سهم 1/8 مادربزرگ ، جز زمین های خریداری شده توسط پدر شما باشد ) ولی شما هم می توانید از عموها به علت فروش مال غیر (
1/8 سهم مادربزرگ ) شکایت کنید و درخواست مطالبه وجه آن طبق قیمت روز کارشناسی روز نمایید
موفق باشید