مشاوره حقوقی رایگان - ادعای مالکیت اموال توسط یکی از ورثه

با سلام. برادر بنده که چندین سال است با پدر بنده زندگی میکرده و اداره زمین های زراعی و امور مالی به خاطر کهولت سن پدرم در اختیار او بوده است. بعد از فوت پدر ( در پاییز 99) به بقیه ورثه اعلام کرد که قسمت زیادی از املاک به صورت قولنامه ای در بنگاه معاملاتی است و پدر بنده به نام ایشان کرده اند. ( بدون ثمن و وجه و هر چیزی برابر ) که این امر در سال 94 روی داده و بقیه ورثه از آن مطلع نبوده اند. پدر بنده نزد فردی امین در سال 93 که ایشان را سر وصیت قانونی و شرعی خود در وصیت نامه خوانده است. وصیت نامه ای مکتوب ( با رسم الخط و امضای شخصی ) دارد که مساوات رعایت شده و جالب این جا هست که که پدر بنده هیچ تغییراتی در وصیت نامه از سال 93 انجام نداده و در نزد وکیل شرعی و قانونی اشاره ای به همچین معامله ای نکرده است. حال برادر بنده میفرماید که قولنامه دارد که در بنگاه معاملاتی تنظیم شده و شاهدینی که یکی دوست نزدیک به ایشان و یکی چندین سال است که به صورت شراکتی بر روی همین زمین زراعتی کار میکند و وصیت نامه را قبول ندارد. حال آیا میتوانیم ادعای ملک مذبور توسط ورثه صورت گیرد؟

پاسخ ها :

محمدحسين  اسدي دز كي

محمدحسين اسدي دز كي :

باسلام درصورتی که بیع نامه ممضی به امضای اون شخص فروشنده یعنی پدرایشون بوده باشد واصالت داشته باشد حق با برادرشماست واز لحاظ قانونی هم اون خرید و فروش حتی بدون شاهد هم دارای اعتبار هست حتی با وجود وصیت نامه باز هم بیع نامه معتبر خواهد بود

سيدمطهر  علوي

جناب آقای سيدمطهر علوي :

سلام
اینکه وصیت نامه ای وجود دارد دلیل عدم وجود عقد بیع نیست پدر شما می‌تواند هر زمانی که بخواهد اموال خود را با عقود مختلف ، منتقل نماید و عدم تصحیح وصیت نامه نیز دلیلی بر عدم وقوع بیع نمی باشد
در خصوص مبایعه نامه عادی نیز اگر عقد بیع صورت گرفته باشد باید ارکان آن رعایت شود ولی ممکن است در فرم مبایعه نامه، صلح نامه نوشته شود در هر صورت بهتر است رونوشتی از مبایعه نامه مورد ادعا به یکی از کارشناسان حقوقی ارائه تا ایشان نظر دقیق تری ارائه نمایند