مشاوره حقوقی رایگان - حکم اشتباه قاضی

سلام. اینجانب در این پرونده شاکی هستم و ثابت کردم که متهم مقداری چک و خودرو سرقتی به من واگذار کرده و تعداد 170 راس گوسفند از من برده و حکم قطعی شده.
اینجانب برای توقیف خودرو در انحصار من به جای سارق محاکمه شدم و دو سال زندان رفتم تا حالا که سارق اصلی محکوم شده.
چگونه این خسارات وارده را مطالبه کنم؟ آیا از شاکی خودرو سرقتی که شخصی دیگر است و اشتباه من را محاکمه کرده بگیرم یا باید از کلاهبردار و یا از دولت و قاضی به علت حکم اشتباه، شکایت اعاده دادرسی و دریافت خسارات و اعاده حیثیت کنم؟ چون در جلسه تجدید نظر خواهی رای غیابی بردم برای اسناد که معلوم میکرد سارق شخص دیگری هست و قاضی قبول نکرد و حالا آن رای قطعی و حضوری گردیده و احضارات و دفاعیات من همه جملاتم به حقیقت پیوسته. خواهان راهنمایی دقیق می باشم؟
چون خیلی از من آبرو و اعتبار و اموال رفت تا توانستم ثابت کنم و کلاهبردار و سارق را بگیرم؟ با تشکر

پاسخ ها :

هادی امانپور قرایی

جناب آقای هادی امانپور قرایی :

سلام مطابق ماده 171 قانون اساسی شما حق مطالبه خسارت مادی ومعنوی در صورت اثبات اشتباه قاضی در صدور رای را دارید ابتدا مطابق ماده 30 قانون رسیدگی بر رفتار قضات اشتباه قاضی را در دادگاه انتظامی ثابت و پس از اثبات دادخوست مطالبه را به دادگاه عمومی تقدیم کنید