مشاوره حقوقی رایگان - تخفیف مجازات

سلام.
در پرونده کلاهبرداری به 3 سال حبس و رد مال محکوم شده ام و تعداد شکات من 13 نفر هستند که همگی با هم یک دادخواست داده اند. اکنون 13 ماه از محکومیت خود را گذرانده ام.
1.آیا با رضایت گرفتن از 4 یا 5 نفر از این شکات که مبلغ کمی طلب دارند، میتوانم تخفیف مجازات بگیرم؟
2 .در صورتی که اکثر شکات رضایت بدهند و 1 یا 2 نفر از آن ها رضایت ندهد.
با توجه به این که بیش از یک سوم محکومیت را تحمل کرده ام، آیا مشمول عفو میشوم که بدون رد مال آن دو نفر که رضایت نداده اند، آزاد شوم؟
با عفو رهبری محکومیت من 18 ماه شده است. پولی برای رد مال، 2 نفر از شکات که مبلغ سنگینی است ندارم چیکار کنم؟ آیا اعسار من را قاضی قبول میکند؟
تشکر

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام .
شما برای استفاده از تخفیف مجازات موضوع ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری باید رضایت کلیه شکات را اخذ کنید و رضایت تعدادی از شکات موجبی برای استفاده از تخفیف موضوع این ماده ایجاد نمیکند.
عفو رهبری نیز درصورت شامل حال شما خواهد شد که رضایت شاکی خصوصی را اخذ نمایید و یا معادل مبلغ رد مال کلیه شکات را به صندوق دادگستری بپردازید .
پذیرش اعسار در محکومیت های کیفری نیز تفاوتی با محکومیت های حقوقی ندارد و چون به موجب ماده 7 قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب 1394 پذیرش اعسار در دیون معوض به شرطی پذیرفته خواهد شد که اتلاف حقیقی یا حکمی مال دریافتی را اثبات نمایید ،لذا پذیرش اعسار شما منوط به اثبات اتلاف مال دریافتی از شکات خواهد بود.
موفق باشید