مشاوره حقوقی رایگان - دفاع مشروع

زنی همسرش را به قتل رسانده و در دادگاه در دفاع از خود به بحث دفاع مشروع استناد نموده و اظهار میکند شوهرم معتاد بود به علت نداشتن مواد مخدر بهانه جویی میکرد و وسایل منزل را به هم ریخته و شیشه ساعت دیواری را با مشت شکست و من جهت جلوگیری از شکستن وی را به زمین انداختم. او بلند شد و با من درگیر شد و من را روی زمین انداخت و گلوی من را گرفت و قصد خفه کردن من را داشت. یک تکه شیشه از روی زمین برداشتم و دوضربه به شوهرم زدم و به قلبش خورد و فوت کرد. آیا دفاع مشروع از ناحیه متهم پذیرفته است یا خیر؟

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
ازشرایط دفاع مشروع تناسب بین حمله ودفاع است در صورتی که مدافع شرط تناسب را در دفاع مشروع رعایت نکند قتل واقع شده از نوع شبه‌عمد محسوب می‌شود.