مشاوره حقوقی رایگان - مراحل دریافت موت فرضی و انحصار وراثت

با سلام
پدر من که متولد سال 1307 هستند، از سال 1385 مفقود شد و تا کنون نتوانستیم اثری از ایشان پیدا کنیم.
چند ماه پیش خبردار شدیم یکی از برادرهایم قصد فروش باغ پدری را دارند و شنیده ها حاکی از آن است که برای آن باغ که قولنامه ای بوده به اسم خودش سند گرفته است.
خواستیم درخواست انحصار وراثت بدهیم، گفتند گواهی فوت پدرتان را بیاورید.
برای دریافت گواهی فوت به ادارات متعددی مراجعه کردم و هر اداره من را به اداره بعدی ارجاع داد.

خواهشمند است راهنمایی فرمایید در اولین قدم برای گرفتن گواهی موت فرضی به کدام اداره یا دفتر مراجعه نمایم.
با تشکر

پاسخ ها :

فضلی               مهسا

سرکار خانم فضلی مهسا :

طبق ماده 1019 قانون مدنی، حکم موت فرضی غایب در موردیی صادر می‌شود که از تاریخ آخرین خبری که از حیات او رسیده است، مدتی گذشته باشد که عادتاً چنین شخصی زنده نمی‌ماند.: مدت زمانی که قاضی با احتساب آن به این نتیجه می‌رسد که حکم موت فرضی صادر کند، حداقل 3 سال و حداکثر 10 سال از تاریخ آخرین خبر غایب است؛ نکته دیگری که در زمان مورد اشاره وجود دارد، سن غایب مفقودالاثر است که اگر سن او به علاوه آخرین خبری که از وی به دست آمده باشد، به بالای 75 سال برسد، حکم موت فرضی در خصوص آن هم صادر می‌شود

رضا  اميري زاده

جناب آقای رضا اميري زاده :

سلام: وقت بخیر. باید به دفتر خدمات قضایی مراجعه نموده و دادخواست موت فرضی پدرتان را ارائه دهید دادگاه پس از رسیدگی حکم موت فرضی پدرتان را صادر می کند.
رضا امیری زاده وکیل پایه یک دادگستری استان قم

مصطفي  محمدپور

مصطفي محمدپور :

استان :

دادخواست به دادگاه بدید باتوجه به اینکه سن پرتون حدود 79سال است و حدود 15سال از ایشون خبری میست موت فرضی براشون صادر میشه