مشاوره حقوقی رایگان - قتل

سلام چنانچه در درگیری که منجر به قتل شده و 2نفر هم اعتراف کردن که هر4نفر رو اونها کشتن فقط با صرف اینکه اعتراف کردن آیا قاضی براساس همین اعتراف رای میده یا نه
یا اعتراف اونها هم باید محرز و مشخص بشه؟

پاسخ ها :

یک مشاور

با سلام
طبق قانون اولا اعتراف نزد مرجع قضایی معتبر میباشد و ثانیا اقرار در امور کیفری موضوعیت دارد و مهم میبلشد و ثالثا اقرا در امور کیفری مخصوصا قتل و جرایم علیه جسم و جان اشخاص باید محرز و مشخص گردد

حافظ غفاری

جناب آقای حافظ غفاری:

سلام
در مورد قتل حتماً بایستی علت تامه قتل معلوم بشه تا انتساب آن به فرد یا افراد خاص معلم بشه مثلاً اگر علت تامه اصابت آلت برنده به عناصر حیاتی همچون قلب و ضربه واحد باشد در این صورت قاضی می بایست با انجام تحقیقات کافی ضارب و قاتل را شناسایی کند مهمه اینه که اقرار تا چه حدی مقرون به واقع باشد و نفس اقرار موضوعیت ندارد.

کاظم منصورخاکی

جناب آقای کاظم منصورخاکی:

سلام.مطابق مادۀ 231 قانون مجازات اسلامی راه‌های اثبات قتل، در دادگاه عبارتند از:

1- اقرار

2- شهادت

3- قسامه

4- علم قاضی

1- اقرار: در حقوق خصوصی، اقرار دارای ارزش و اعتبار مطلق است ولی در امور جزایی، به ویژه در تعزیرات، اقرار به تنهایی علیه اقرار کننده دلیل نمی‌باشد و برای مؤثر بودن، باید مقرون به قرائن و امارات بوده به طوری که برای قاضی ایجاد یقین و اعتبار کند.

شرایط تحقق اقرار:
الف) بلوغ، عقل، اختیار و قصد داشتن اقرار کننده؛

ب)صراحت داشتن و بدون ابهام و اجمال بودن اظهارات اقرار کننده؛

ج)تعدد و تکرار دفعات اقرار.

اقرار باید بدون هرگونه تهدید و شکنجه و سؤالات تلقین و اغفال کننده و در نزد حاکم و دادرس دادگاه بوده و خود قاضی اقرار را استماع کند.

یک وکیل

بله اقرار جزو ادله اثبات قتل می باشد. و البته اقرار نیز باید تحت شرایط قانونی انجام پذیرد.

محمد دشتبانی روزبهانی

جناب آقای محمد دشتبانی روزبهانی:

در صورت عدم تردید در اقرار ، قاضی می تواند به اقرار رای به قصصاص دهد

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

با سلام
قاضی بر مبنای اقرار صریح و عدم الشک در صورتی اقدام به صدور رای می کند که مدارک و ادله نیز مثبت ماجرا باشد.
و حتی بعد از اعتراف در مقوله های جنایی به خصوص قتل بازهم قاضی دستور بررسی و تحقیق در خصوص صحت اعتراف و اقرار متهمین صادر خواهد نمود.

امير  صادقي زاده

جناب آقای امير صادقي زاده :

سلام.اقرار وارزش آن در امور کیفری بسته به نظر قاضی است یعنی گاهی حتی در موضوعات کیفری مانند قتل قاتل اقرار می کند ولی از نظر قاضی اعتباری ندارد وتحقیقات رو ادامه می ده حتی با این وجود که متهم به قتل اقرار کرده

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
در پرونده های کیفری در خصوص اقرار دادگاه باید صحت اقرار رو باید بررسی کنه و به صرف اقرار رای صادر نمی شود.