مشاوره حقوقی رایگان - حقوق نشر و انتشار

سلام و عرض ادب.
بنده آزاده و جانباز دوران دفاع مقدس هستم.
دوسال قبل،به اسرار فرزندم با یک نفر از آشنایان که قلم خوبی برای نوشتن داشت پسرم صحبت کرد، برای انجام مصاحبه و نوشتن خاطرات. بنده در ابتدای کار هر چقدر با ایشون صحبت کردیم برای مشخص کردن هزینه، گفتن میخواهم مجانی بنویسم بعد از چند روز در همان اوایل کار تماس گرفتن که باید صفحه ای صد هزار تومان بدین که کار انجام بدهم با توجه به اینکه ما از چندین نفر دیگر در مورد قیمت کار سوال پرسیده بودیم قبول نکردیم این قیمت را. بعد از حدود یک ماه خودش،چند نفر واسطه قرار داد و و جلسه ای ترتیب داد و بر سر قیمت صفحه ای پانزده هزار تومان به توافق رسیدیم، که کار تا آخر انجام بدهد؛ولی قرار داد نوشته نشد و بصورت شفاهی صحبت کردیم و به توافق رسیدیم. هیچگاه کار را به ما نشان نمی داد که بخوانیم و میگفت فقط باید پیش خودش باشد. حدود یکسال بعد تماس گرفت که کار تمام شد است و تحویل انتشارات ... ... دادیم ولی بعد یک ماه کارشناسی انتشارات کار را قبول نکردن و نوشتن که قلم نگارنده به شدت انحراف داد و نثر نامناسب است، و باید کار بازنویسی و تصحیح بشه ولی ایشان از انجام تصحیح کار خودداری کرد و گفت که باید صفحه ای صد هزار تومان بدین تا کار تمام کنم ولی ما قبول نکردیم و گفتیم که قبلا بر روی صفحه پانزده هزار تومان توافق کردیم. بالاخره کار را قبول نکرد به اتمام برساند. حالا با توجه به اینکه پول انجام کار معادل هشت میلیون تومان به این آقا تحویل داده بودم و ایشون از انجام دادن کار تا پایان خودداری کردن اگر کار را به کس دیگری تحویل بدهیم تا کار را انجام بدهد و به پایان برساند و اسمی از نویسنده اولی با توجه به اینکه هزینه دریافت کرده مشکلی وجود دارد؟؟؟

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

شما باید به دادگاه مراجعه کنید و الزام طرف به انجام تعهد را بخواهید. خود سرانه کاری را انجام ندهید چون نویسنده اول میتواند از شما شکایت کند

سيدجواد قرشي

جناب آقای سيدجواد قرشي:

باسلام شما اول بايد دادخواست الزام به انجام تعهد را بدهيد تا دادگاه ايشان را ملزم به انجام ان نمايد شما ميتوانيد با ارسال يك اضهارنامه نيز از ايشان به دليل خسارات وارده شكايت و دريافت غرامت نماييد