مشاوره حقوقی رایگان - ابطال مهریه

با سلام ، من با خانمی عقد كردم كه بعد از عروسی متوجه بيماری ايشون شدم و شكايت فسخ نكاح مطرح كردم كه پس از كلی دوندگی در دادگاه تجديد نظر اصفهان منجر به فسخ نكاح به علت جنون شد و ديوان عالی هم رای را ابرام كرد . بيماري ايشون در كميسيون پزشكي سه نفره و پنج نفره دو قطبی شديد با روانپريشي تشخيص داده شد كه از سال 88 يعني حدودا 6 سال قبل از ازدواج با بنده بوده است . با توجه به اینکه جنون زوجه متصل به صغر نبوده و در هنگام عقد نکاح ایشون قیم هم نداشته اند و در سند ازدواج مهریه را زوجه امضاء کرده و با توجه به ماده 1213 قانون مدنی اعمال حقوقی و مالی مجنون باطل است سوالم از عزیزان و وکلای محترم دادراه این است که مهریه باطل است ؟ باید دادخواست ابطال مهریه مندرج در سند ازدواج به دادگاه بدهم ؟ از وکلای محترم دادراه خواهشمند است راهنمایی بفرمایید . با تشکر

پاسخ ها :

مقصود  درويشي ديوانمراد

جناب آقای مقصود درويشي ديوانمراد :

با سلام
در پاسخ به این پرسش باید بگوییم اگر فسخ نکاح پس از نزدیکی(رابطه جنسی) باشد، به زن مهریه تعلق نخواهد گرفت ولی اگر بعد از واقع شدن نزدیکی یکی از طرفین قصد فسخ نکاح را داشته باشد و عقد نکاح را بخاطر جنون فسخ کند، مهریه زن باید بطور کامل به او پرداخته شود زیرا هیچ دلیلی برای عدم پرداخت مهریه زن وجود ندارد.

مقصود  درويشي ديوانمراد

جناب آقای مقصود درويشي ديوانمراد :

اصلاح میکنم پس از نزدیکی(رابطه جنسی) تعلق خواهد گرفت