مشاوره حقوقی رایگان - فروش ملک

با سلام و درود. ما 10 نفر مالک یک مجتمع بودیم که قصد فروش کامل آن را داشتیم. در تاریخ 1399/05/17 فردی واسطه یک نفر سازنده ( بساز بفروش ) جهت مذاکره و خرید مجتمع در یک مشاور املاک، جلسه ای با کلیه مالکین ترتیب داد و پس از گفتگوی زیاد قولنامه ای با عنوان فروش زمین مجتمع، بین مالکین و خریدار به صورت تقریبا سفید ( فقط با درج مبلغ کل و متراژ زمین مجتمع ) در مشاور املاک و با اصرار پرسنل مشاور املاک، امضاء گردید. ولی مشاور املاک از تحویل یک نسخه از این قولنامه و یا حتی اجازه گرفتن عکس از آن جلوگیری نمود. که بعد از مراجعه به اتحادیه املاک مشخص گردید که این قولنامه ها، توسط خود مشاورین املاک چاپ گردیده و تخلف می باشد. ( فاقد آرم و هولوگرام اتحادیه بوده است ) و مشاورین املاک با این کار خرید و فروش ملک مذکور را قفل نموده تا مشتری دیگری نتواند خرید کند. ( در این میان هم هیچ گونه پول یا چکی ردو بدل نگردید ) و نیز مشاور املاک مهر خود را بر روی قولنامه نزده ولی مهر مشاور املاکی دیگر که گویا متعلق به خریدار بوده و در مکانی دیگر واقع بود را در ذیل قولنامه زده بود و چون خودشان میدانستند تخلف نموده از تحویل یک نسخه از قولنامه به مالکین خودداری نمودند و با اصرار به دریافت خسارت فسخ از مالکین ، نسبت به ترساندن ایشان اقدام و حتی تهدیدات خریدار ( بدون پرداخت هرگونه وجهی یا چکی ) آغاز گردید که من ملک را خریده ام و هیچ کاری نمی توانید انجام بدهید.
پس از چند جلسه بحث و گفتگو و گذشت یک ماه پس از امضاء‌ قولنامه اولیه و ترس مالکین از گران شدن بیش از حد ملک، که باعث عدم توانایی آن ها در خرید واحد مسکونی جدید میگردید. خریدار درصدی از پول را به صورت چک به مالکین تحویل و مشاور املاک نسبت به تنظیم 10 فقره مبایعه نامه جدید کرده ولی این بار در متن مبایعه نامه ابتدا قولنامه قبلی را فسخ و فاقد ارزش نموده. با ذکر جمله ( با امضاء این مبایعه نامه، امضاء فروشندگان ‌ ذیل قولنامه اولیه باطل و فاقد اعتبار میگردد) ثانیا به جای فروش ملک، 10 واحد آپارتمان مالکین را به خریدار فروخته و در مبایعه نامه های جدید قید نمود. حال مشاور املاک مذکور، در برخی از مبایعه نامه ها قید نموده که در صورت کاهش متراژ زمین، بایستی مالک نسبت به برگشت تفاوت متراژ زمین اقدام نموده و از کل مبلغ مبایعه نامه کسر شود و در بعضی دیگر فراموش نموده که این کار را بنماید.
حال اولا: سوال این است که در مبایعه نامه شخص اینجانب و به درخواست خودم در هنگام امضاء، قید گردیده که در صورت برگشت چک خریدار توسط فروشنده، معامله فسخ و خسارت به عهده خریدار می باشد. ( که اینجانب ساعت 8/15 دقیقه چک ایشان را به دلیل عدم موجودی برگشت نموده و ایشان پس از دریافت sms بانک متوجه و نیم ساعت بعد موجودی را کامل نموده و به چند تن از مالکین زنگ زده و درخواست نموده که چک های خود را تا چند روز به بانک نبرند تا پول تهیه کند و به من زنگ زده که شما برو بانک و پول چک خود را بگیر و موجودی تامین گردیده. اینجانب بر اساس مفاد مبایعه نامه جهت دریافت چک برگشتی، مراجعه ننمودم تا این که با خواهش سایر مالکین پس از 3 روز چک خود را وصول نمودم و چند روز بعد با دریافت بخش دیگری از مبلغ مبایعه نامه سند آپارتمان را به نام ایشان زدم .
ثانیا : در حال حاضر بنده حدودا 80٪ پول خود را دریافت نموده ام و بایستی پس از دریافت بقیه پول خود، آپارتمان خود را تحویل ایشان نمایم ( هنگام تخلیه ). اکنون شخص خریدار عنوان نموده که زمین 37 متر عقب نشینی دارد و بایستی مبلغ کسری متراژ زمین از طلب من کسر گردد ( با توجه به این که در مبایعه نامه من فروش آپارتمان و به صورت کلنگی درج گردیده و اسمی از متراژ زمین در آن نیست، آیا ایشان ( خریدار ) میتواند از طلب من مبلغ سهم متراژ زمین را کسر نماید یا خیر؟
ثالثا : راه قانونی من جهت عدم پرداخت این مبلغ چیست؟ چون که من بر اساس مبلغ مبایع نامه فوق، نیز خرید نموده ام و چک های خودم نزد فروشنده جدید می باشد؟
رابعا:‌ اگر هنگام پرداخت مبلغ دوم به اینجانب، خریدار، ظهر برگ مبایعه نامه خود از اینجانب امضاء دریافت وجه دوم را گرفته باشد ( بدون اثر انگشت ) و سپس به آن چیزی اضافه نموده باشد ( در صورتی که در پشت 2 نسخه دیگر چیزی نوشته نشده ) آیا میتواند ادعایی داشته باشد؟

ضمن سلامتی و توفیق برای شما. از پاسختان تشکر مینمایم.

پاسخ ها :

مطالبه کسری متراژ ملک کسری متراژ ملک فروخته شده اضافه کردن متن پس از امضا اضافه کردن متن به مبایعه نامه عقب نشینی ملک فروخته شده قوانین خرید و فروش ملک ملک مشاع