مشاوره حقوقی رایگان - صلح عمری یا وصیت

سلام. مادری هست که سه پسر و دو دختر داشته. یکی از پسران سالها قبل فوت شده است و از او یک دختر و یک پسر وجود دارد در حال حاضر. مادر خانه دو طبقه ای دارد. اکنون مادر میخواهد کاری کند بعد از فوتش طبقه اول به یکی از پسران و طبقه بالا را نصف نصف به دختران بدهد. به یک فرزند پسر هم چیزی نمیدهد. (این کار را کرده در دفترخانه ولی نمیدانم که فقط جنبه وصیت داشته یا صلح عمری کرده) و کاری هم کند آن دو دختر از سهم خود (طبقه دوم) 25 میلیون تومان به دو فرزند پسر فوت شده (نوه های مادر ) بدهند. آیا اصلا چنین چیزی میتواند توسط مادر وصیت شود که از سهمی که بعد از مرگش به دو دختر خواهد رسید آنها 25 میلیون به کس دیگر بدهند ؟؟ لطفا در دو صورتی که مادر طبقه ها را فقط وصیت کرده باشد و یا صلح عمری کرده باشد توضیح دهید .

پاسخ ها :

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.وصیت تا 1/3 صحیح است ولاغیر.صلح عمری موضوعش فرق می کند که باید مشخص شود.یاالله

فاطمه افشارمنش

سرکار خانم فاطمه افشارمنش:

مادر میتواند با شرط استفاده از منافع ملک تا زمان حیات هرمقدار که میخواهد به فرزندانش منتقل نماید این موضوع منعی ندارد بهتر سهم نوه هایش را نیز هم اکنون مشخص و باشرط استفاده از منافع ملک تازمان حیات به انها نیز مثل بقیه رسما منتقل نماید