مشاوره حقوقی رایگان - شکایت کیفری ترک انفاق

باسلام
دوران عقد هستیم همسر بنده شکایت حقوقی و کیفری ترک انفاق کردند٬ دادگاه حقوقی نفقه تشکیل شد و ایشون با استناد به حق حبس از تمکین خودداری کردند و درخواست نفقه و مهریه دادند٬ حال باتوجه به استناد ایشون به حق حبس و عدم تمکین٬ آیا شکایت کیفری ترک انفاق به جایی خواهد رسید؟
باتوجه به اینکه بنده قبل از شکایت و پس از آن به حساب ایشون مبالغی به صورت ماهانه واریز کردم٬ باتوجه به قانون وحدت رویه شکایت کیفری ترک انفاق به جایی خواهد رسید؟
با توجه به استفاده ایشون از حق حبس بنده دادخواست تمکین برای زوجه ارسال نکردم٬ آیا برای شکایت کیفری دادخواست تمکین باید بدهم؟

پاسخ ها :

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.1- بلی 2-اگر بلغ قانع کننده به عنوان نفقه باشد،خیر 3-خیر اثری ندارد.یاالله

پرسشگر :

باسلام
با پرداخت ماهی 300 تومان از زمان شکایت کیفری ترک انفاق همسرم علیه من٬ دادگاه حکم بر محکومیت بنده صادر خواهد کرد؟

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام رای وحدت رویه بر عدم مسؤلیت کیفری تصریح دارد و شما مرتکب جرم کیفری ترک انفاق نشده اید و قانونا بایستی منع تعقیب صادر شود

پرسشگر :

قانون 53 حمایت از خانواده ناقض رای وحدت رویه 633 است؟

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
درصورتیکه زن از حق حبس استفاده میکند یعنی اینکه عدم تمکین عذر موجهی دارد بنابراین درصورت شکایت کیفری نیز اگر جنابعالی باداشتن استطاعت از پرداخت وتهیه نفقه خودداری کنید مستوجب رسیدگی و محکومیت است

پرسشگر :

یعنی در صورتی که دادگاه تشکیل بشه و بنده اعلام کنم که نفقه پرداخت کردم٬ و دادگاه ملزم ب پرداخت نفقه بیشتری کند و بنده قبول کنم٬ منجر به محکومیت بنده و حبس 91 روز میشود؟

پرسشگر :

در چه صورت دادگاه بنده رو محکوم ب حبس میکند؟

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام،اگرماهانه مبلغی پرداخت میکردیدنگران هیچ موردی نباش.موفق باشید

سودا سلطان سنجری

سرکار خانم سودا سلطان سنجری :

همانطوریکه اشاره کردین رای وحدت رویه شکایت کیفری ترک انفاق را جایز ندانسته .اما دادخواست تمکین شما هم به دلیل حق حبس همسرتان رد خواهد شد.