مشاوره حقوقی رایگان - سوال درباره حیاط خلوت نورگیر

با عرض سلام
ما در آپارتمان 5 طبقه ی دو واحدی در طبقه ی اول که دارای نورگیر 12 متری مشاع میباشد زندگی میکنیم . موقع خرید متوجه شدیم که نورگیر مشرف به آشپزخانه ما فقط پنجره دارد ولی واحد کناری دارای درب بوده و فقط ایشان میتواند استفاده کند. وقتی علتش را سوال کردیم گفتند به دلیل نقشه ی آپارتمان که فقط واحد کناری ما فاقد تراس می باشد، دسترسی به حیاط خلوت را به ایشان اختصاص داده اند . البته در سند آپارتمان دقیقا این جمله نوشته شده: (حدود آپارتمان ، شمالا ، اول در و دیوار به راه پله و آسانسور مشاعی، دوم در سه قسمت دیوار مشترک با آپارتمان مجاور ،سوم ، در دو قسمت در و دیوار و پنجره به نورگیر مشاعی) . حال بعد از ده سال شروع به زدن سقف و استفاده از حیاط خلوت کرده اند که آرامش ما را سلب نموده و حریم شخصی ما با حضور بیشتر این خانواده از بین رفته است. سوال : برای حفظ حریم شخصی چه کاری میتوانیم انجام دهیم ؟؟؟
متشکرم

پاسخ ها :

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

در قریب به اتقاق اسناد و صورتمجلس تفکیکی ساختمان ها محوطه نور گیر جز قسمت مشاع ساختمان بوده و در مالکیت تمام مالکین ساختمان است و هیچ مالکی بدون رضایت همه مالکین حق استفاده از قسمت مشاع را ندارد و در صورت زدن سقف و یا دیوار و یا .. هرگونه استفاده شخصی با مخالفت حتی یک نفر از مالکین محکوم به قلع و قمع موارد مذکور و جبران خسارات وارده خواهد بود