درباره دادراه پایگاه دانش مقالات حقوقی نکات حقوقی

مشاوره حقوقی رایگان - افراز قسمتی از زمینهای مشاعی

در کارشناسی سال 79 و با رای دادگاه تجدیدنظر در سال83از تقریبا30هکتار زمین با نسق اصلاحات ارضی18هکتار افراز شده وقسمتی افراز نشده ، آیا میشود طرح شکایت نمود، و آیا مفروزالرعیه دراین خصوص که بعضی کارشناسان به آن مستند میکنند مصداق پیدا میکند یاخیر ، و اگر طرح شکایت میشود دادخواست چگونه ثبت شود،ممنون از یاری شما

پاسخ ها

با توجه به اعتبار آرای قطعی، شما نمی‌توانید نسبت به بخش افراز شده مجدداً شکایت کنید، اما برای ۱۲ هکتار باقی‌مانده می‌توانید دادخواست «اثبات مالکیت و الزام به افراز» یا «تقسیم ترکه/مال مشاع» را از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت کنید.

مفهوم «مفروزالرعیه» به معنای تصرف عملی و مجزای زارعان در نسق‌های اصلاحات ارضی است که اگر کارشناس آن را احراز کند، به عنوان اماره‌ای قوی بر مالکیت اختصاصی شما در بخش باقی‌مانده تلقی شده و روند افراز قانونی را تسهیل می‌کند.

سلام
اگر بخشی از ملک هنوز مشاع مانده و در رای قبلی تکلیف آن قسمت روشن نشده باشد اصل درخواست افراز یا تعیین تکلیف باقیمانده قابل طرح است و مرور زمان مانع اصل تقسیم مال مشاع نیست.

با سلام شکایت نیاز به ادله دارد

در صورت داشتن دلیل و مستندات می‌توانید شکایت کنید

دادخواست نسبت به مابقی دهید

سوالات مرتبط

وکلای متخصص