اگر اقاله سند پیش از ثبت رسمی دادخواست طلاق یا مطالبه مهریه در اجرای ثبت و دادگاه انجام شده باشد، اصل بر صحت است و فرار از دین تلقی نمیشود، زیرا تا زمانی که دین (مهریه) به صورت رسمی مطالبه نشود یا حکم قطعی صادر نگردد، طلبکار حق اعتراض به معاملات مدیون را ندارد. با توجه به اینکه شما بابت ثمن معامله بدهکار بودهاید، اقاله به معنای بازگشت مالکیت به دلیل عدم پرداخت وجه است و چون صوری نبوده و منشأ قانونی دارد، اثبات قصد فرار از دین برای زوجه بسیار دشوار خواهد بود. با این حال، اگر زوجه بتواند ثابت کند که شما دقیقاً در آستانه اختلافات شدید و با هدف محروم کردن او از اموالتان این کار را انجام دادهاید، شاید بتواند ابطال آن را بخواهد، اما در شرایط فعلی و با رعایت تقدم زمانی، اقدام شما قانونی و معتبر است.
با سلام ممکن است بستگی به این دارد که پرونده مهریه در چه جایگاهی باشد
سلام و عرض ادب
اقاله ذاتا مجاز است و اگر واقعا به علت انجام نشدن تعهد پرداخت شما و با اراده طرفين انجام شده باشد، خود اقاله به تنهايي فرار از دين محسوب نمي شود. اما چون مهريه از نظر حقوقي دين محسوب مي شود، اگر همسرتان بتواند قصد فرار از پرداخت و تباني و موثر بودن اين انتقال در ناتواني پرداخت را ثابت کند، امکان طرح دعوا براي بي اعتباري معامله نسبت به طلب او وجود دارد و از جهت کيفري هم تحقق مسئوليت تابع شرايط خاص قانوني و رويه است.
سلام با توجه به توضیحات شما و بر اساس قانون ، جرم کیفری فرار از دین محقق نشده است ولی زوجه می تواند دادخواست ابطال انتقال سند رسمی مالکیت به علت صوری بودن انتقال و فرار از پرداخت دین را مطرح نماید زوجه باید صوری بودن انتقال را اثبات نماید و