بر اساس اصل 37 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده 4 قانون مجازات اسلامی، اصل برائت در حقوق جزا حاکم است و هیچ فردی را نمیتوان مجرم دانست مگر آنکه اتهام او در یک دادگاه معتبر و با دلایل قاطع اثبات شود. در پرونده مورد نظر، بهدلیل عدم وجود شاهد یا مدرک کافی (مانند فیلم دوربین یا اعتراف دیگری)، بهجز اقرار متهم که بهتنهایی کافی برای اثبات جرم نیست، دادیار نمیتواند بدون دلیل قاطع حکم بر محکومیت صادر کند. همچنین، بر اساس ماده 120 قانون مجازات اسلامی، در مواردی که نسبت به اثبات جرم تردید وجود دارد، تفسیر بهنفع متهم انجام میشود. اقدام به بررسی رفتار قبلی متهم بدون داشتن شاکی یا محکومیت در سابقه نمیتواند به تنهایی دلیل کافی برای اثبات جرم جدید باشد. تحقیقات در مرحله دادسرا انجام میشود و دلایل باید کافی باشند
سلام وضعیت و سابقه کیفری شخص مورد اشاره، در پرونده جدیدی که علیه وی تشکیل شده است، تأثیرگذار خواهد بود.
سلام خیر چنانچه ادله ای نباشد نمیتوان جرم را منتسب کرد
سلام و عرض ادب
بدون مدرک معتبر مثل دوربین یا شاهد، اثبات جرم سخت است، اما سابقه جرم قبلی میتواند مؤثر باشد.
درود و وقت بخیر، طبق اصل برائت و ماده ۱۶۰ قانون مجازات اسلامی صرف سوءسابقه یا سابقه کیفری گذشته دلیل اثبات بزه جدید نیست و در صورت فقدان دلیل یا اقرار معتبر، دادیار نمیتواند صرفاً با استعلام از سابقه قبلی رأی به محکومیت صادر نماید. در پناه یزدان باشید.
با توجه به سابقه قبلی ممکن است در
پرونده فعلی تاثیر گذار باشد
سلام جهت اظهارنظر قانونی نیاز به بررسی جزئیات موضوع است
© تمام حقوق این وبسایت برای مالک آن محفوظ می باشد. حق چاپ و نشر مطالب این وبسایت به صورت الکترونیکی یا غیر الکترونیکی محفوظ می باشد.