مشاوره حقوقی رایگان - استعفا از ارتش

با عرض سلام و خسته نباشید.
من پرسنل رسمی ارتش هستم و به عنوان پرستار در یکی از بیمارستان های ارتش کار میکنم. حدود 9 سال سابقه دارم. 4 سال دوران آموزش و 5 سال هم در یکی از مناطق بد آب و هوا کشور کار میکنم. طبق قوانین فرماندهی بهداشت و درمان ارتش بعد از 4 سال خدمت در منطق بد آب و هوا می توانیم درخواست انتقالی بدهیم. ولی از سال چهارم اینجانب درگیر مشکلات شدید خانوادگی بابت دوری از خانه و خانواده شدم. طی این یک سال و نیم هر چه تلاش کردم، انتقالی داده نشد. الان با توجه به مشکلات خانوادگی، میخواستم ببینم فرایند استعفا چطور است؟ چه میزان باید خسارت بدم؟
ممنونم از شما.

پاسخ ها :

محمد حسن  عليزادگان مقدم

محمد حسن عليزادگان مقدم :

استان :

سلام
شرایط و نحوه استعفا در ارتش ش طی ماده واحده قانونی با هشت تبصره سال 59 در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که با موافقت رئیس مربوطه ظرف دو ماه ماه و طرح در کمیسیون و در دستور نیروهای مسلح ظرف شش ماه ضمن پرداخت هزینه های آموزشی و خسارات وارد به ارتش در اثر آموزش و یا هرگونه تخلفی که به دادسرای نظام ارجاع شده باشد خصوصاً اینکه چنانچه در اثر انتقال موضوع تمرد نظامی در دستور مطرح نمایند طی قانونکه می آید رفتار می‌گردد:
‌لایحه قانونی مربوط به تجدید نظر در مقررات استعفای پرسنل نیروهای مسلح
‌مصوب 59.2.9
‌ماده واحده: از تاریخ تصویب این قانون استعفای پرسنل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی
ایران تابع شرایط و مقررات زیر می‌باشد:
1 - کسانی که به هزینه دولت برای خدمت در نیروهای مسلح تحصیل کرده یا می‌کنند در
صورت پرداخت مبلغی که برای تحصیل آنها صرف شده‌است و یا انجام دادن خدمت پس از
پایان تحصیل حداقل برابر مدت تحصیل می‌توانند از خدمت استعفا کنند.
2 - کسانی که دولت برای تحصیل آنها جهت خدمت در نیروهای مسلح هزینه‌ای پرداخت
نکرده باشد در صورت عدم تمایل به ادامه خدمت‌می‌توانند از خدمت استعفاء کنند.
‌در هر یک از موارد بالا نیرو یا سازمان ذیربط مکلف است قبول یا عدم قبول استعفاء
را ظرف مدت دو ماه از تاریخ تقاضا به متقاضی اعلام دارد و در‌صورت موافقت با
استفاده مراتب را در دستور نیرو یا سازمان مربوط حداکثر ظرف مدت شش ماه درج نماید.
‌تبصره 1 - در محاسبه مبلغی که برای تحصیل پرسنل صرف شده است حقوق مزایای پرداختی
به پرسنل در مدت تحصیل، وجوهی که بابت‌شهریه مؤسسه آموزشی پرداخت شده است،
فوق‌العاده مأموریت آموزشی در داخل یا خارج از کشور و هزینه نوشت‌افزار و تهیه
مدارک تحصیلی و‌خوراک و پوشاک منظور می‌گردد.
‌تبصره 2 - در محاسبه وجوهی که مستعفیان باید بپردازند مدت خدمتی که پس از تحصیل
انجام داده‌اند نیز ملحوظ و به نسبت آن تعدی خواهد‌شد.
‌تبصره 3 - پرسنل نیروهای مسلح که در تاریخ تصویب این قانون در خدمت می‌باشند
همچنین محصلین مراکز آموزشی چنانچه ظرف مدت سه ماه‌از تاریخ تصویب این قانون
استفاده نمایند و استعفای آنان بنا به مصالح و مقتضیات سازمانی و یا خدمتی مورد
قبول سازمان ذیربط (‌حسب مورد وزارت‌دفاع ملی ستاد مشترک نیرو و یا سازمان مربوطه)
قرار گیرد از پرداخت هزینه تحصیلی مقرر در این قانون معاف خواهند بود.
‌تبصره 4 - در زمان جنگ و بحرانهای سیاسی و وضع غیر عادی که بیم آغاز مخاصمات
می‌رود قبول استعفا موکول به پیشنهاد نیرو و یا سازمان‌ذیربط و حسب مورد تصویب
وزارت دفاع ملی یا وزارت کشور خواهد بود.
‌تبصره 5 - پرسنلی که از خدمت مستعفی شده‌اند در صورت نیاز مبرم سازمانی یا تمایل
شخصی و داشتن شرایط زیر برای یک مرتبه با حفظ درجه‌و خدمت قبلی ممکن است به خدمت
معاودت نمایند.
‌الف - در مدت برکناری محکومیت مؤثر به علت ارتکاب جنحه یا جنایت نداشته باشند.
ب - مدت برکناری بیش از سه سال نباشد.
‌تبصره 6 - به پرسنلی که از خدمت مستعفی می‌گردند کسور بازنشستگی آنان که به صندوق
بازنشستگی پرداخته مسترد خواهد شد.
‌تبصره 7 - مقررات این قانون شامل پرسنلی که از تاریخ 1357.6.17 استعفا کرده یا به
خدمت اعاده شده‌اند نیز خواهد بود لیکن وجوهی که تا به‌حال بابت هزینه تحصیلی از
آنان دریافت شده است قابل استرداد نمی‌باشد
‌تبصره 8 - کلیه قوانین و مقررات که مغایر با مفاد این قانون باشد ملغی است