مشاوره حقوقی رایگان - عدم پرداخت اقساط وام توسط وام گیرنده

عرض درود و خسته نباشید.
من با یکی تو جنوب ایران همکار شدم که اهل تهران بود. دو سال با هم کار کردیم و خیلی با هم صمیمی بودیم. اون برگشت تهران. یک روز رفتم پیشش که بهم گفت میخوام وام بگیرم میتونی برام ضمانت کنی، گفتم نمیدونم. رفتیم بانک مدارک خودم و سابقه کاری و .. .بردم بانک قبول نکرد. یهو از دهنم در رفت و گفتم داداشم میتونه.
داداشم اومد ضامن دوستم شد. وام هم به اسم همسرش گرفته. قسط وامشم شد، 250هزار تومان. الان نزدیک به یک سال و نیم میشه که اصلا قسط نداده و دارن از برادرم هر ماه 500 کم میکنند. الان با این که قسط عقب افتاده نداره هنوز هرماه 500 برداشت میشه. ولی قسطش 250 هست. به خاطر صمیمیت من با دوستم، هیچ ضمانتی ازش نگرفتیم. ولی فک کنم بانک سفته گرفته باشه . این همه ی داستان است. به نظر شما من چیکار باید بکنم تا بتونم این پولی که از برادرم برداشت شده رو زنده کنم؟ آیا راهی داره؟ اگه من ضامن میشدم مشکلی نبود ولی داداشم از اعتمادی که به من داشت اومد این کارو کرد. خیلی شرمندش شدم. از شما خواهش میکنم راهنمایی کنید. دلم پر داغونم کرد با این کارش باورم نمیشه. هنوز باهاش در ارتباطم هر وقتی من بهش زنگ میزنم، میگم چیکار کردی؟ هی من رو میپیچونه و امروز فردا میکنه. بعضی وقت ها خودش زنگ میزنه میگه چقدر شده یه شماره حساب بده بریزم براش، میفرستم ولی هیچ خبری نمیشه. بعدش یکی دو بار گوشی جواب میده، میگه اینجوری شد اونجوری شد. یا میگه نقدی دارم فلان روز بیا این جا بهت بدم. یا میگه جلو بانکم الان میزنم. بعضی وقتام میگه بازداشت شدم یا بودم. همش میپیچونه یه وقتایی یه چیزی داره میگه بیا بهت بدم بفروش پولت رو بردار. نمیدونم مالش دزدی چی خودش نمیره بفروشه. طبق معمول بازم میپیچونه. خستم کرده. به خدا من تازه ازدواج کردم و خیلی فشار رو دارم تحمل میکنم.
آیا از طریق دادگاه میشه اقدام کرد؟ یا از خود بانک؟
ببخشید خیلی تایپ کردم چون با یه آدم مریض رو به رو شدم.
منتظر جوابتون هستم لطفا کمک کنید.
سپاسگذارم.

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

با رسید مبالغ پرداختی ، برادرتان میتوانند دادخواست مطالبه وجوه پرداختی را علیه ایشان مطرح کرده و پولهای واریزی را مطالبه کنند.

مرتضی جمالوند

جناب آقای مرتضی جمالوند :

با سلام و وقت بخیر؛
متاسفانه چون هیچ سفته یا چک مورد ضمانتی از ایشان گرفته است اقدام علیه ایشان دشوار است اما امکان پذیر می باشد و می بایست دادخواست مطالبه وجه به طرفیت ایشان از سوی برادر شما مطرح گردد منظورم از ایشان شخص مضمون عنه می باشد ..
اقدام به ثبت دادخواست مطالبه وجه صورت پذیرد و با استعلام از بانک عامل در مسیر رسیدن به نتیجه گام بردارید، لاکن در صورتی که با توافق بتوان سفته یا چک از ایشان گرفت اقدام قدری آسان‌تر خواهد شد