مشاوره حقوقی رایگان - باسلام تمدید قرارداد اجاره اپارتمان

دو ساله در اپارتمانی مستاجر هستم سال اول رفتیم بنگاه املاک قرارداد تنظیم کردیم ( پشت گوش انداخت کد رهگیری که نداد ). سال دوم همون قرارداد را پشت نویسی کردیم . امسال موجر (که خودش از همون سال اول گفتن در ایران نیست و وکالت تام داده به کسی برای اجاره و فروش اپارتمان) برای تمدید اجاره میگه برای پرداخت اجاره ها حتما باید چک بدی منم چک ندارم میگه چک از کسی بگیر بده!!!! آیا راه حلی وجود داره؟! اگه کسی چک بده متن چک را چجوری باید بنویسم؟! الان بخاطر کرونا تمدید قراردادهای سال قبل چجوره و تا کی مستاجر میتونه خالی نکنه؟! قانون چی میگه

پاسخ ها :

سید محمد نوابیان قمصری

جناب آقای سید محمد نوابیان قمصری :

درود بر شما
در ایام شیوع بیماری کرونا ، قراردادهای اجاره واحد های مسکونی به ترتیب ذیل خواهد بود :

متن مصوبه مورخ 08/04/1399 ستاد ملي مديريت كرونا:

«با عنايت به شرايط اقتصادي تحميلي بر كشور ناشي از شيوع ويروس كرونا و همچنين تحريم‌هاي ظالمانه و با لحاظ ضرورت حمايت از اقشار آسيب‌پذير، كليه قراردادهای اجاره مربوط به املاك مسكوني استيجاري كه تا تاريخ 08/04/1399 هنوز تمديد نشده است در صورت عدم توافق بين طرفين و تمایل مستأجر تا سه ماه پس از اعلام رسمي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نسبت به پايان شيوع كرونا و اتمام شرايط اضطراري تمديد مي‌گردد، حداكثر افزايش میزان اجاره‌بها يا مبلغ رهن براي شهر تهران تا 25 درصد، کلان‌شهرهای ديگر (مشهد، تبريز، اصفهان، شيراز، كرج، اهواز، قم، كرمانشاه) تا 20 درصد و سایر شهرهای تا 15 درصد خواهد بود.

تبصره 1: املاك مورد اجاره كه قبلاً و يا در مدت تمديد قرارداد به‌طور قطعی و رسمی مورد معامله قرارگرفته باشد، مستأجر می‌بایست ظرف مدت دو ماه از تاريخ انتقال سند رسمي به تخليه و تحويل آن اقدام نمايد.

تبصره 2: مستاجرینی که در دوره قرارداد اجاره بر اساس اين مجوز، به تشخیص دادگاه صالح به تعهدات خود عمل نكنند و موجب تضييع حقوق موجر شوند مشمول اين مصوبه نخواهند شد.

تبصره 3: چنانچه مستأجر با افزایش مبلغ اجاره با نرخ‌های فوق‌الذکر فوق موافقت ننماید، واحد قابل تخلیه است.

تبصره 4: چنانچه در قرارداد اجاره مدت‌زمان بیشتری نسبت به این قانون برای انقضای قرارداد در نظر گرفته شود، مدت‌زمان قراردادی معتبر است.»
موفق باشید