مشاوره حقوقی رایگان - رفع توقیف سند ملکی بنده برای امضای چک های بدون تاریخ امانتی دوستم به عنوان ضامن

باسلام خدمت شما بزرگواران
به عرض می رساند دو سال پیش بنده بعنوان ضامن پشت تعدادی از چک های بدون تاریخ دوستم را که در در وجه حامل و صرفا جهت امانت بود را امضا کردم. این چکها صرفا برای امانت و اطمینان خاطر نزد فروشنده بدون تاریخ قرار گرفت و فروشنده هم خود قبول بر امانت بودن چکها داشت.
فروشنده در فروش خودش کم فروشی کرد و نهایتا دوستم با آنها به اختلاف مالی از لحاظ پرداخت الباقی تعهداتش خورد . با توجه به کهولت سن فروشنده ایشان به رحمت خدا رفتند و ورثه ایشان چک های بدون تاریخ را با علم به اینکه آنها امانت هستند تاریخ گذاری کرده و جهت سواستفاده و اعمال قدرت و سرپوش گذاشتن بر کم فروشی خود به اجرا گذاشتند. دوستم چون مالی برای توقیف نداشت، حساب بانکی و تنها خانه مرا به عنوان امضاء کننده پشت چک ها توقیف کردند.
سوال بنده این است
از آنجایی که بعد از چک های امانی بدون تاریخ مذکور ، دوستم چک های زیادی را خرج و پاس نموده که خود می تواند دال بر بدون تاریخ بودن چک ها باشد میخواستم بدانم با توجه به تبصره ماده 311 مگر نه اینکه بر فرض آنکه ادعای کذب اجرا گذارندگان چک به ناحق هم اثبات شود. دریافت وجه صرفا از صادر کننده چک باید صورت پذیرد و نه ضامنین و ظهرنویس ها.
لطفا کمک و راهنمایی فرمایید من می خواهم ملکم را آزاد کنم چون باعث نگرانی خانواده ام شده صرفا برای ضمانت چک های امانی دوستم.
با تشکر از شما عزیزان

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.تا امانی بودن چک درمحاکم قضایی اثبات نگردد.شما همچنان مسول پرداخت وجه چک بصورت تضامنی می باشید واموال شما توقیف وبه مزایده وبفروش می زود.البته تنها منزل شما اگردرحدمعمولی باشد وخود درآن سکونت داشته باشید ودررهن بانک نباشد ازمستثنیات دین بوده قابل مزایده نمی باشد بهتراست شما ودوست شما,شکایت خیانت درامانت راتقدیم دادسرا کنیدودرصورت محکومیت طرف,می توانید حکم محکومیت حقوقی خود را اعاده دادرسی وبی اثرکنید ولی بعید بنظر می رسد.