مشاوره حقوقی رایگان - دست نوشته بدهی متوفی

سلام وقت خوش

مادر بنده چندسال قبل از خواهرش مقداری طلا دریافت می‌کند و در ازای آن دست نوشته ای برای تایید این بدهی به خواهرش می‌دهد البته بدون حضور شاهد دیگری.
مادر بنده سال پیش فوت می‌کند و خواهرش زیر آن دست نوشته ذکر می نماید که دیگر ادعایی بابت آن طلب ندارد و آن را بخشیده است.
در صورت اختلاف در روابط آینده آیا خاله یا پسرخاله یا دختر خاله بنده می توانند ادعایی در رابطه با این دست نوشته داشته باشند یا آن را پیگیری قانونی نمایند؟

با تشکر از شما

پاسخ ها :

يارالله  ياري

جناب آقای يارالله ياري :

سلام چون خاله شما طلا را به مادر شما هبه کردن و از طرفی مادر به رحمت خدا رفته لذا مطابق ماده 805 ق م رجوع از هبه امکان پذیر نیست یعنی نمی توانند ادعای به شما داشته باشند

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

وقتی نوشته است ادعایی نسبت به موضوع ندارد یعنی متوفی مبرا شده است و دعوایی علیه وی یا وراث وی از هیچ شخصی پذیرفته نیست

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر البته بستگی به مفاد سند تنظیمی دارد