مشاوره حقوقی رایگان - مهریه در ازدواج مجدد بعد از طلاق

سلام ،همسرم 20 سال پیش از همسرش جدا شد ولی مهریه که 680 عدد سکه بهار آزادی بود نه بخشیده شد و نه داده شده و حالا اون خانم بعد از این که شوهرم ارث خودش رو از پدرش گرفت اقدام به گرفتن مهریه کرده آیا شوهرم باید هر 680 عدد سکه را پرداخت کند در صورتی که شوهرم بیکار هست و کل ارثیه اش که زمین باغ چایی هست حدود 10 تا 15 میلیارد قیمتش هست. یا اینکه قسط بندی میشه ،بنده مهریه ام 14 عدد سکه به انضمام یک سفر حج عمره هست ،آیا اگر من رو همسرم جدا شویم و مجدد بعد از 3 ماه ازدواج کنیم و شوهرم مهریه ی بالاتر از این خانم برای من قرار بدهد آیا این امکان دارد که بنده بتوانم مهریه ام را بگیرم ؟لطفاً به این دو سوال من پاسخ بدید ،باتشکر

پاسخ ها :

سکینه چهره خند

سرکار خانم سکینه چهره خند :

سلام و عرض ادب
وقتی همسرتان بواسطه تعلق ارث دارا شده اند؛ دیگر معسر نیستند که برای پرداخت طلب خود به استناد اعسار درخواست قسط بندی بدهند فلذا کل طلب زوجه سابق به هر میزان که با دارایی فعلی همسرتان قابل پرداخت باشد، بطور یکجا قابل وصول از محل مزایده باغ ارثیه ای است و اگر ارثیه همسرتان بواسطه طلب مهریه زوجه سابق، پیشاپیش توقیف شده باشد؛ همسر اول توقیف کننده مقدّم محسوب شده و در وصول طلب خود به سایر طلبکاران از جمله زوجه دوم اولویت زمانی دارد و راهکار پیشنهادی شما برای دریافت مهریه بیفایده بوده و عملی نیست.

صرفاً با توجه به اینکه زوج بیکار است و اگر هیچ دارایی اعم از سرمایه کار یا منزل یا مغازه و خودرو ندارد و بدون تعلق این ارث در عسرت و تنگی معیشت به سر میبرد، شاید بتوان با دفاع مناسب از دادگاه تقاضا نمود که مبلغی از محل مزایده باغ به شخص همسرتان جهت تهیه مسکن یا راه اندازی اشتغال اختصاص بدهند که ممکن است منتج به نتیجه گردد یا نگردد.

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام .1-بله مهریه هرچقدر باشد بعنوان یک دین ممتازه شناخته شده است وان زن می تواند تمام مهریه خودرا از ماترک که به ارث شوهر رسیده مهریه اش را وصول کندودن است بارث رسیدن به او بمعنای مالداربودن شوهر است درخصوص سوال دوم غیرقابل پیش بینی است چرا که شمااگر از مرد خود طلاق بگیرید ومجدد ازدواج شرعی نمایید باهرمیزان مهر به وضعیت مالی شوهر بستگی دارد شاید دارا باشد شاید نباشد بهرحال اگر نتوانید از اموال او مهریه خودرا بگیریدحکم جلب وی را زمانی می دهند که او معسرنباشد ومهریه را ندهد وگرنه اگر معسرباد وثابت کند تنها می توانید منتظر بمانید مجدد به اور ارثی برسد