مشاوره حقوقی رایگان - تبعات چک (مفقود شده توسط ذینفع) برای صادر کننده

با سلام و احترام
چکی توسط بنده صادر و تحویل ذینفع گردید. ایشان به دلیل گم کردن چک، به دادسرا و بانک اعلام مفقودی نموده اند و فعلا مبلغ در حساب مسدود شده. چند سوال به شرح ذیل دارم:
1- مراحل بعدی برای ابطال کامل چک و رفع مسئولیت از بنده به عنوان صادر کننده چیست؟
2- چه زمانی و چگونه می توانم وجه مورد طلب ذینفع (مبلغ چک مفقودی) را به ایشان پرداخت کنم که مسئولیتی برایم نداشته باشد؟
3- در صورتی که چک توسط شخص ثالثی پیدا و برای وصول اقدام کند، چه مسئولیتی متوجه بنده به عنوان صادر کننده است؟
با تشکر و احترام مجدد

پاسخ ها :

هادی یزدانی فر

جناب آقای هادی یزدانی فر :

سلام شکایت ذینفع و صدور قرار از دادسرا مبنی بر مفقودی کفایت میکند . شما بعد از تصمیم دادسرا میتوانید وجه چک را به طلبکار بدهید و جهت اطمینان در دفترخانه اقرارنامه ای مبنی بر گم کردن چک و وصول وجه ان و اینکه دیگر هیچ گونه طلبی از شما ندارد از وی بگیرید