مشاوره حقوقی رایگان - حق عبور لوله اب (حق ارتفاق)

با سلام؛ در حدود سی سال پیش لوله اب شرب روستا بدون اجازه از وسط ملک شخصی و محصور شده پدر بنده عبور نموده و پدرم تاکنون اعتراضی نسبت به عبور لوله نداشته؛ ولی اکنون عبور لوله باعث ایجاد مزاحمت شده و نشتی ان باعث باتلاقی شدن زمین گردیده است. از انجا که لوله اب اصلی روستا می باشد درخواست خود را مبنی بر جمع اوری و انتقال لوله به خارج ملک به شورای روستا اعلام نمودیم که شورا اظهار داشت باید با هزینه شخصی خود از کنار ملک لوله اب جدید تعبیه نماییم که هزینه های ان شامل خرید ملزومات و اجرت کارگر تماما به عهده خودمان می باشد و حتی برای همین امر نیز به صورت شفاهی اجازه می دهند و کتبا نامه ای ندادند. ضمنا ملک هم به وراث انتقال یافته و وراث نیز به عنوان مالکین جدید مخالف عبور لوله از وسط زمین می باشند. حال با توجه به مراتب فوق و با درنظر گرفتن اینکه لوله اب متعلق به روستا و برای استفاده عموم می باشد اینجانبان چگونه می توانیم از راه قانونی برای جمع اوری و انتقال لوله به خارج ملک اقدام نماییم؟ با تشکر

پاسخ ها :

هادی یزدانی فر

جناب آقای هادی یزدانی فر :

سلام .باتوجه به خرابی لوله و عدم تعمیر ان ،و از طرفی فوت کسی ک اذن داده بود ، باید دادخواست به طرفیت اهالی روستا داد و احتمال زیاد بتونید نتیجه بگیرید