مشاوره حقوقی رایگان - رای قطعی دیوان

باسلام میخواستم بدونم آرای صادره از شعب تجدیدنظر دیوان عدالت که قطعی هم میباشد، قابل تغییر هست یا نه؟ آرای صادره از شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری

پاسخ ها :

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

با سلام و احترام
یکی از شیوه های فوق العاده اعتراض به احکام قطعی، در دیوان عدالت اداری، اعتراض از طریق اعاده دادرسی است. ماده 98 تا 106 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری در خصوص اعاده دادرسی می باشد. مطابق ماده 98 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، موارد و جهات اعاده دادرسی به شرح زیر می باشد:  1-حکم خارج از موضوع شکایت صادر شده باشد؛ مثلاً شاکی تقاضای پرداخت اضافه کاری نموده باشد اما حکم به پرداخت عیدی و پاداش باشد 2- حکم به میزان بیشتر از خواسته صادر شده باشد؛ مثلاً شاکی تقاضای اعمال حق بیمه دوسال را نموده باشد اما حکم  به سه سال صادر شده باشد. 3- وجود تضاد در مفاد حکم صادره؛ مثلاً شعبه دیوان عدالت، دلایل شاکی را کافی نداند اما حکم به نفع او صادر کند!  4- حکم صادر شده با حکم دیگری در خصوص همان دعوا و اصحاب آن که قبلا توسط همان شعبه یا شعبه دیگر صادر شده متعارض باشد بدون آن که سبب قانونی موجب این تعارض باشد. 5- جعلیت یا عدم اعتبار اسناد مستند حکم به موجب حکم قطعی مراجع صالح؛ نکته: اگر جعلی بودن سند قبل از صدور حکم ثابت شده باشد شعبه رسیدگی کننده نباید به اسناد مجعول استناد کند در غیر این صورت، اگر  اشتباها، به سند مذکور استناد کرده و رای صادر کند موضوع از موارد اعاده دادرسی نمی باشد بلکه حسب مورد، از موارد اعمال ماده 74 و 75 یا 79 خواهد بود. 6- تحصیل دلایل پس از صدور حکم به نحوی که آن دلایل و مدارک در جریان رسیدگی در اختیار وی نبوده باشد.