مشاوره حقوقی رایگان - نشت آب و رطوبت از سمت حیاط و باغچه همسایه

با سلام و تشکر فراوان از شما
بعد از 2 الی 3 سال از ساخت محوطه و باغچه و احداث دیوار هایی از سوی همسایه به دیوار ملک ما ، چند روز پیش به علت باران بی سابقه
مقداری آب و رطوبت از طرف حیاط و ظاهرا باغچه ی همسایه به واحد مسکونی ما راه پیدا کرده است.( حیاط همسایه و خانه ما بر روی بستر طبیعی زمین باشیبی ملایم قرار دارند )
لازم به ذکر است که ساختمان همسایه نوساز می باشد و ساختمان ما قدیمی و واحدی که دیوارش و کفش از رطوبت آسیب دیده تازه بازسازی و نوسازی شده و قبلا شواهدی از نم و رطوبت در آن نبوده)
همسایه در زمان ساخت محوطه خود دیوار هایی سنگی و باغچه هایی را احداث کرده و آنها کاملا به دیوار ما چسبانده است
و در انجام این کار نکات فنی که از جمله آنها عایق کاری است را رعایت نکرده است.
سوال این است ایشان حق چسباندن دیوار محوطه اش را به دیوار ما دارد؟
و اگر دارد نباید در انجام این کار اصول فنی را رعایت میکرده است؟
و آیا با شکایت ما حکمی مبنی بر تخریب دیوار همسایه که چسبیده شده به دیوار ما داده خواهد شد که عایق کاری انجام شود؟

پاسخ ها :

احمد محسنیان

جناب آقای احمد محسنیان:

سلام. با وحدت ملاک از مواد 122 و 333 از قانون مدنی می توان همسایه را ملزم به رفع عیب و جبران خسارات وارده نمود.